Hymer ontwerpt volgende generatie camper met Siemens Xcelerator

De ingenieurs van Hymer ontwierpen de VisionVenture-conceptcamper door een digitale draad langs het hele productcreatieproces te weven.

Dankzij het Siemens Xcelerator-softwareportfolio kon Hymer het aantal fysieke prototypes met 80% verminderen en de afleidingstijd van varianten nog eens 65% verkorten door de creatie van een complete digitale tweelingwagen.

VisionVenture combineert een geavanceerd ontwerp, nieuwe productiemethoden en materiaaltechnologieën om het concept voor recreatievoertuigen opnieuw te definiëren

Siemens Digital Industries Software heeft aangekondigd dat Hymer, een wereldleider op het gebied van recreatieve voertuigen, het Siemens Xcelerator-portfolio van software en diensten heeft geadopteerd om VisionVenture te ontwikkelen, een conventioneel verpletterend recreatief voertuig dat gebruik maakt van de uitgebreide digitale tweeling.

Van een categoriebepalend ontwerp en additief vervaardigde carrosseriedelen tot de temperatuurregulerende, energiezuinige carrosserie die de oppervlaktetemperatuur van het voertuig verlaagt, VisionVenture omvat de pioniersgeest en innovatie van het bedrijf door nieuwe wegen in te slaan in design voor duurzaamheid en innovatief gebruik van materialen, in een snelgroeiende en concurrerende industrie.

Leestip:  Caravan kopen? Hier moet je zoal op letten
Siemens Xcelerator-portfolio Siemens Xcelerator-portfolio

Hymer’s heruitvinding van de manier waarop het haar producten ontwikkelt door gebruik te maken van het Siemens Xcelerator-portfolio, een uitgebreide digital twin-aanpak in combinatie met state-of-the-art immersieve VR-technologie, heeft geleid tot aanzienlijke voordelen voor de hele groep. Naast de 80% reductie in fysieke prototypes en de vrijwel onmiddellijke beschikbaarheid van geconsolideerde ontwerpgegevens voor verificatie, is de afleidingstijd van varianten met nog eens 65% verminderd.

De ingenieurs van Hymer ondersteunden het ontwerp van de VisionVenture door bij elke stap een digitale draad te weven langs het hele productontwerpproces met behulp van NX™-software, Solid Edge-software, Simcenter™-software en Teamcenter-software uit het Siemens Xcelerator-portfolio.

Lees het volledige verhaal hier voor meer informatie over hoe Hymer een revolutie teweegbrengt in de recreatievoertuigenindustrie met het Siemens Xcelerator-portfolio.

Siemens Digital Industries Software stimuleert transformatie om een ​​digitale onderneming mogelijk te maken waar engineering, productie en elektronica-ontwerp morgen samenkomen. Het Xcelerator-portfolio helpt bedrijven van elke omvang bij het creëren en benutten van digitale tweelingen die organisaties nieuwe inzichten, kansen en automatiseringsniveaus bieden om innovatie te stimuleren.

Leestip:  Vernieuwde Adria Twin Max buscampers op MAN

Ga voor meer informatie over Siemens Digital Industries Software-producten en -diensten naar siemens.com/software. Siemens Digital Industries Software – Waar vandaag morgen samenkomt.

 4/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in