Audioverhaal brengt Zweedse mythologie tot leven

Om de mythologie en folklore van Zweden tot leven te brengen en reizigers te verbinden met hun passie voor de natuur, heeft Visit Sweden samen met de internationale Zweedse bestseller auteur John Ajvide Lindqvist het betoverende audioverhaal ‘Kiln’ gecreëerd. John Ajvide Lindqvist wordt ook wel de “Zweedse Stephen King” genoemd. Het audioverhaal is alleen in de Zweedse bossen beschikbaar in Engels, Duits en Franstalige versies. Het creëert een nieuweervaring voor buitenlandse bezoekers.  Door middel van het audioverhaal komt de mythische Zweedse natuur tot leven en worden de luisteraars steeds dieper het mystieke bos in gelokt.

Schoonheid en kalmte: je vindt het in de Zweedse bossen, ver weg van alle hectiek in de stad. En dat is geen toeval: zo’n 70% van Zweden bestaat uit bosgebieden. Maar deze donkere bossen brengen meer dan alleen schoonheid en kalmte. Ze zijn namelijk van oudsher ook geheimzinnig en mysterieus. Dansende feeën, lompe reuzen, Zweedse bosnimfen en argeloze trollen, je vindt deze mysterieuze wezens van oudsher allemaal in de Zweedse bossen.  Een bezoek aan de bossen van Zweden is daarom een prachtige manier om kennis te maken met de beroemde Zweedse mythologie en legenden.

Leestip:  Over Bruggen - Dwars door de Amazone

De Zweedse natuur gaat samen met spiritualiteit die al eeuwenoud is. In de Zweedse mythologie komen trollen, elfen, reuzen en dwergen voor. Deze intrigerende vreemde wezens leven, zoals de legende vertelt, diep in de mysterieuze bossen van Zweden. Zo ook de Zweedse trol. Al sinds de Middeleeuwen geloven Zweden in trollen. Niet persé in de meest vlijende vorm: trollen waren kwaadaardig, welbespraakt en geniepig. Vooral ’s nachts kwamen deze wezens tot leven in het bos. Hoewel voor velen Trollen nu enkel terugkomen in sprookjes en Zweedse mythologie, werd er tot en met de 16e eeuw heilig geloofd in trollen. Dit had er mee te maken dat veel Zweden tot die tijd niet verder kwamen dan hun eigen omgeving en bovendien niet konden lezen en schrijven. Hierdoor werd hun wereld werd gevormd door mythen.

“Het bovennatuurlijke heeft altijd een actieve rol gespeeld in de Zweedse cultuur. Het is meer dan alleen een achtergrond voor de misdaadverhalen en Scandinavische ‘noirfilms’ die het land beroemd hebben gemaakt. Nu is de wereld welkom om het zelf te ontdekken in een werkelijk meeslepende ervaring. Als horrorauteur hoef ik bij het betreden van een bos maar een glimp op te vangen van de donkere kant van een steen of de knoesten van een boom om mijn verbeelding te prikkelen. De natuur komt tot leven en de mystiek betovert je,” aldus auteur John Ajvide Lindqvist.

Het audioverhaal wordt in de eerste persoon beleefd en nodigt luisteraars uit om in de voetsporen te treden van een personage dat de betoverende Huldra, een bosnimf uit de Zweedse folklore, ontmoet. Als je het spookachtige verhaal zelf wil beleven, kan dat – door toegepaste geobeperking – die alleen werkt als je in het Zweedse bos bent.

Leestip:  Negen goede redenen om te gaan kamperen in Zweden

“We willen de bezoekers inspireren om hun verbeelding opnieuw aan te wakkeren en iets heel anders te komen ervaren. Aangezien 70% van Zweden bedekt is met bos, is het geen wonder dat er veel fascinerende en creatieve wezens wonen. Nu willen we de wereld kennis laten maken met hun betoverende mooie thuis… dus kom het zelf ervaren als je durft,” aldus Nils Persson, Chief Marketing Officer, Visit Sweden.

Voor wie durft, is het audioverhaal gratis beschikbaar op de website van Visit Sweden maar alleen als je in Zweden zelf bent.

Foto: Johan Wennerström/Visit Sweden

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in