Garmin inReach Messenger: Satellietcommunicator

Garmin inReach Messenger: Gebruiksvriendelijke satellietcommunicator voor berichten en veiligheid buiten de mobiele dekking.

Garmin Nederland kondigt vandaag inReach Messenger aan, een nieuw communicatiegericht toestel met wereldwijde tweeweg tekstberichten, locatiedeling en SOS-mogelijkheden “1”. InReach Messenger is ontworpen voor diegenen die een snelle en eenvoudige manier zoeken om vrienden en familie te bereiken wanneer ze geen mobiel bereik hebben. Het biedt naadloze satellietcommunicatie, hetzij als een standalone toestel of indien gekoppeld aan de nieuwe Garmin Messenger-app voor smartphones. Deze nieuwe app maakt gebruik van Wi-Fi, mobiele en satellietconnectiviteit voor zowel het verzenden als ontvangen van sms- en groepsberichten. De Messenger companion app zal automatisch kiezen tussen Wi-Fi, mobiel of satellietverbinding om ervoor te zorgen dat elk bericht wordt verzonden en ontvangen “2”. In geval van nood kunnen de inReach Messenger en Messenger App “3” een SOS-bericht sturen naar het 24/7 bemande Garmin International Emergency Response Coordination Center (IERCC).

“Garmin inReach toestellen worden wereldwijd door honderdduizenden gebruikers vertrouwd voor communicatie en gemoedsrust. De nieuwe inReach Messenger is geen uitzondering, maar met zijn meerdere communicatienetwerken, gebruiksgemak en smartphone compatibiliteit is het een perfect toestel voor wie gemakkelijk in contact wil blijven wanneer diegene zich buiten het mobiele bereik bevindt,” aldus René Dijk, Head of Maketing en Productmanagement van Garmin Nederland. “Zoals alle inReach toestellen heeft inReach Messenger de mogelijkheid om een SOS-bericht te sturen naar het Garmin IERCC, dat al op bijna 10.000 inReach SOS-incidenten heeft gereageerd.”

Leestip:  KCJ - Kidsclub: avontuur en plezier voor jonge kampeerdertjes
Gestroomlijnde communicatie

Wanneer gekoppeld met de inReach Messenger, kunnen gebruikers synchroniseren met de contactenlijst van hun smartphone met de companion app om in contact te blijven nog makkelijker te maken. Voor de meest efficiënte communicatie stuurt de companion app berichten, een post op social media of communiceert met mede-avonturiers via een mobiele of Wi-Fi verbinding wanneer deze beschikbaar is, en schakelt automatisch over naar het 100% wereldwijde Iridium satelliet netwerk wanneer deze niet langer binnen mobiel of Wi-Fi bereik is.

Om alle vrienden en familie op de hoogte te houden tijdens een reis, ondersteunt de nieuwe Messenger companion app groep-chats met vrienden en familie, zelfs degenen zonder inReach toestellen. Gebruikers kunnen in-app gesprekken thuis voortzetten via hun Wi-Fi of mobiele verbinding zonder de instellingen te hoeven veranderen.

inReach Messenger werkt als een volledig functioneel, zelfstandig apparaat en vereist geen mobiele telefoon. Gebruikers kunnen inchecken om eenvoudig contacten op de hoogte te stellen van hun reisvoortgang, locatie updates te sturen, tracking te starten of te stoppen en een SOS uit te roepen, direct vanaf het apparaat.

Hulp wanneer je het nodig hebt

Dankzij een speciale SOS-knop op inReach Messenger kunnen gebruikers snel een SOS uitroepen in geval van nood. Zodra een SOS is uitgeroepen, stuurt inReach Messenger een noodbericht naar het IERCC, een 24/7 professionele alarmcentrale van Garmin voor de coördinatie van de respons. Het IERCC kan communiceren met de inReach Messenger gebruiker en daarnaast de betreffende zoek- en reddingsorganisatie of andere hulpbronnen waarschuwen. Het IERCC geeft een bevestiging dat er hulp onderweg is en geeft updates over de status van de hulpverlening. Het IERCC kan ook contact opnemen met de aangewezen noodcontacten van de gebruiker en zal het incident blijven volgen tot het is opgelost.

Leestip:  Vraag naar huurauto’s groeit komende jaren fors

Met de nieuwe “Safety Charging”-functie van Garmin kan de gebruiker, als de batterij van zijn smartphone leeg raakt, inReach Messenger eenvoudig aansluiten op zijn smartphone, zodat deze voldoende opgeladen is om aangepaste tekstberichten te versturen vanuit de Garmin Messenger-app.

Kijk wat er gebeurt als een SOS wordt geactiveerd op een inReach apparaat

Gemaakt voor avontuur

inReach Messenger biedt tot 28 dagen batterijduur in de standaardinstellingen. De schokbestendige inReach Messenger past in de palm van uw hand, meet slechts 7.87 cm x 6.35cm en weegt 114g. De inReach Messenger is waterdicht tot IPX7 en is bestand tegen incidentele blootstelling aan water tot 1 meter voor maximaal 30 minuten.

Om elk avontuur te verbeteren, kan inReach Messenger worden gekoppeld met meer dan 80 compatibele Garmin-apparaten, waaronder smartwatches, handhelds, navigators en meer. Eenmaal gekoppeld aan een compatibel toestel, kunnen gebruikers met inReach Messenger berichten verzenden en ontvangen, hun locatie delen, slimme meldingen ontvangen en een SOS uitroepen vanaf het gekoppelde toestel.

Leestip:  5 goede redenen voor een bezoek aan de hoogste top van Duitsland

inReach Messenger is de nieuwste innovatie in Garmin’s groeiende familie van wereldwijde satellietcommunicatietoestellen en is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van €299,99.

  1. Actief satellietabonnement vereist. Sommige rechtsgebieden reglementeren of verbieden het gebruik van satellietcommunicatieapparatuur. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om alle toepasselijke wetten in de rechtsgebieden waar het apparaat zal worden gebruikt te kennen en na te leven.
  2. Messenger companion app zal alleen communiceren via een mobiele of Wi-Fi verbinding wanneer inReach niet gekoppeld is.
  3. Messenger companion app moet gekoppeld zijn aan een inReach apparaat om een SOS uit te roepen.

Website Garmin: www.garmin.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in