WiFi versterker voor op de camping

Slechte WiFi op de camping? Een wifi versterker (hotspot extender) zorgt ervoor dat je wel een krachtige wifi verbinding op je kampeerplaats hebt.

Op de meeste campings wordt tegenwoordig (gratis) WiFi aangeboden maar vaak met beperkingen zoals maar één apparaat tegelijk kunnen gebruiken of een zwak signaal op de kampeerplaats. Dat maakt TV kijken op de camping via een app wel lastig.

Een wifi versterker maakt verbinding met een bestaande camping hotspot (WiFi netwerk) en zet zelf een nieuw netwerk op. Daar kun je al je apparaten, zoals smartphone, laptop en tablet, op aansluiten en dat met maar één internet voucher.

De versterker verbetert alleen het WiFi signaal, als de camping traag internet aanbiedt of er zijn veel gebruikers dan lost de versterker dat niet op.

Op dit moment is één van de beste wifi repeaters voor het versterken van de WiFi op de camping de EnGenius ENS202EXT EZ Hotspot Extender v3. De redactie heeft zeer goede ervaringen met deze wifi repeater, mede door zijn hoge zendvermogen van 400mW. Ook heeft de wifi versterker de mogelijkheid om KPN Fon en Ziggo hotspots te ontvangen of te versterken.

ez hotspot extender voor wifi op de camping

Outdoor behuizing en aansluiting
De outdoor behuizing van de EnGenius EZ Hotspot extender voldoet aan de IP65 normering zodat je de unit het gehele jaar buiten kunt laten hangen. De twee LAN-aansluitingen geven je de mogelijkheid om bekabeld een computer aan te sluiten en een eventuele 2e unit door te lussen.

De twee externe antennes zorgen voor een nog betere ontvangst en kunnen beide vervangen worden voor sterkere antennes. Dit geeft je de mogelijkheid om een sterkere WiFi-antenne te plaatsen om hotspots van grotere afstand te kunnen ontvangen.

Aanmelden op WiFi hotspots
Maak je verbinding met een hotspot portal waarbij een ticketsysteem actief is? Deze EnGenius hotspot versterker kan zich hierop aanmelden zodat je met slechts 1 account toch meerdere apparaten kunt verbinden met de hotspot. Zo hoef je niet per apparaat een aparte inlogcode te kopen/gebruiken.

Het versterkte signaal van de hotspot kun je een eigen netwerknaam (SSID) geven met beveiliging. Zo heb je dus een eigen WiFi netwerk voor al je apparaten.

Deze wifi versterker kun je bij thuiskomst ook aanmelden op je eigen Wi-Fi netwerk of kun je hem aansluiten via een netwerk kabel aan het modem. Zo beschik je thuis ook over een krachtige WiFi verbinding. Het is dus het gehele jaar door een nuttig apparaat.

Video: eenvoudige installatie EZ Hotspot Extender V3

Alternatief
Sitecom heeft dit apparaat ook op de markt gebracht met typenaam: Sitecom WLX-2100.
Het lijkt qua uiterlijk en specificaties hetzelfde apparaat maar hij heeft andere software (deze hebben we niet getest). Deze software ondersteunt de KPN Fon en Ziggo hotspots niet.

Waar te koop
EnGenius EZ Hotspot extender v3: DectDirect.nl / Coolblue.nl
Sitecom WLX-2100: Bol.com

Opvolger?
Sinds kort is ook de EZ Wi-Fi ENS202EXT EZ Hotspot Extender v4 op de markt. De naam suggereert dat het een opvolger is maar het is een ander merk dan het door ons beschreven apparaat en hij is maar bij één leverancier verkrijgbaar dus dat is wel een beetje wazig.

De werking en software zijn wel gelijk. De behuizing voldoet niet aan de IP65 normering dus kan niet buiten gehangen worden. Het apparaat heeft een losse buitenantenne met een zuignap (die volgens de recensies die we gelezen hebben, niet echt goed plakt dus moet er Ducttape aan te pas komen om hem vast te plakken). Voor op de camping lijkt het ons daarom een minder geschikt apparaat.

Qua prestaties is (op papier) de ENS202EXT EZ Hotspot Extender v4 beter maar wij hebben hem nog niet getest dus kunnen we er nog weinig zinnigs over zeggen.

1 REACTIE

  1. Ook wij hebben deze uitvoerig getest.. Voor een camping tot 10 campers is dit goed. Deze types hebben vrijwel geen int. geheugen en houden er mee op bij 15 inlogs… Leeg regelmatig de i.P reeks ! Ga je er 2 ophangen.. zorg dan dat ze elkaar niet overlappen.
    Houd er rekening mee dat je een instelling uitschakelt die het mogelijk maakt om de EnGenius admin panel software EZ-Controller te gebruiken in deze Hotspot. Iedereen kan deze AC.point overnemen na inlog. Deze overbrugt de admin inlog. !!
    Daarom is deze A.P niet helemaal geschikt als camping hotspot. Het bereik is oke, maar houd er rekening mee dat een Smartphone ook terug moet zenden dus gaat het signaal na ruim 60 a 80 meter verloren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *