WiFi versterker voor op de camping

Een wifi versterker (hotspot extender) op de camping gebruiken zorgt ervoor dat je een slechte wifi op de camping flink verbetert. Hij zorgt voor een sterker en stabieler wifisignaal en daardoor heb je veel stabieler internet op de camping.

Op de meeste campings wordt tegenwoordig (gratis) WiFi aangeboden, maar vaak heeft de WiFi op de camping de beperking dat er maar één apparaat tegelijk gebruikt kan worden of dat je een zwak WiFi signaal hebt op de kampeerplaats. Dat maakt TV kijken op de camping via een app wel lastig. Dit los je op met een wifi versterker.

Een wifi versterker maakt verbinding met een bestaande wifi op de camping hotspot (WiFi netwerk) en zet zelf een eigen netwerk op. Daar kun je meerdere apparaten, zoals smartphone, laptop en tablet, op aansluiten en dat met maar één internet voucher.

Ook wordt je internetverbinding een stuk veiliger omdat de wifi versterker fungeert als een brug tussen het netwerk van de camping en de aangesloten apparaten. Lees meer over veilig internet op de camping.

De WiFi extender vaak ten onrechte een internet versterker genoemd. De versterker verbetert alleen het WiFi signaal dus als de camping WiFi traag internet aanbiedt of er zijn veel gebruikers tegelijkertijd aan het internetten dan maakt de versterker dat niet sneller of krachtiger.

Leestip:  Kak in de zak en houd een frisse bak

EZ Hotspot Extender

Een uitstekende wifi versterker voor een betere WiFi op de camping is de EZ Hotspot Extender van EZWiFi. De redactie heeft zeer goede ervaringen met deze wifi versterker, mede door zijn hoge zendvermogen tot 1000mW. Ook heeft de wifi versterker de mogelijkheid om KPN Fon en Ziggo hotspots te ontvangen of te versterken.

De twee externe antennes zorgen voor een nog betere ontvangst en kunnen beide vervangen worden door sterkere antennes. Dit geeft je de mogelijkheid om een sterkere WiFi-antenne te plaatsen om hotspots van grotere afstand te kunnen ontvangen.

Aanmelden WiFi versterker op de hotspot

Maak je verbinding met een hotspot portal waarbij een ticketsysteem actief is? Deze hotspot versterker kan zich hierop aanmelden, zodat je met slechts 1 account toch meerdere apparaten kunt verbinden met de hotspot. Zo hoef je niet per apparaat een aparte inlogcode te kopen/gebruiken.

Het versterkte signaal van de hotspot kun je een eigen netwerknaam (SSID) geven met beveiliging. Zo heb je dus een eigen WiFi netwerk voor meerdere apparaten.

Deze wifi versterker kun je bij thuiskomst ook aanmelden op je eigen Wi-Fi netwerk of kun je hem aansluiten via een netwerk kabel aan het modem. Zo beschik je thuis ook over een krachtige WiFi verbinding. Het is dus het gehele jaar door een nuttig apparaat.

Leestip:  Kampeerwinkels - vind een kampeerwinkel in de buurt

Video: eenvoudige installatie EZ Hotspot Extender

EZ Hotspot Extender V5 (EZ511-V5)

Ondertussen heeft EzWifi de hotspot extenders doorontwikkeld en de laatste versie is de EzHotspot EZ511 V5.

De werking en software zijn gelijk, alleen heeft de V5 meer mogelijkheden en kan met een 2.4Ghz en 5Ghz hotspot tegelijk verbinden en haalt hoge snelheden (tot 1100 Mbps WiFi snelheid). De behuizing heeft helaas geen IP65 normering dus kan niet buiten gehangen worden, hiertoe is besloten omdat de V5 een aansluiting heeft om er een 4G dongle in te steken. Daarom wordt er een losse buitenantenne met een zuignap meegeleverd voor een veel beter ontvangst. Deze wifi versterker hebben wij (nog) niet getest.

De EZ Hotspot Extender is te koop op: Bol.com en Amazon.nl

Alfa Network WiFi-Camp Pro 3

De Alfa Network WiFi-Camp Pro 3 is net als de EZ Hotspot extender een populaire en veel verkochte hotspot extender. Ook met dit apparaat maak je een verbinding met het WiFi netwerk van de camping en creëer je je eigen WiFi netwerk waar je al je apparaten op aan kunt melden.

De software van Alfa Network WiFi-Camp Pro 3 is iets minder simpel dan die van de EZ hotspot maar is toch relatief makkelijk in te stellen.

Leestip:  Welke brandblusser koop je voor camper of caravan?

In tegenstelling tot de EZ Hotspot kan deze extender (nog) niet overweg met de hotspots van Ziggo en KPN Fon maar onze ervaring heeft geleerd dat je er ook niet vaak gebruik van kunt maken omdat we deze hotspots op nog geen enkele camping zijn tegengekomen.

De Alfa Network WiFi-Camp Pro 3 heeft als voordeel ten opzichte van de EZ Hotspot dat er een veel langere en krachtigere buitenantenne bij geleverd wordt die een groot ontvangst- en zendbereik heeft.

We gaan de Alfa Network WiFi-Camp Pro 3 deze zomer testen en zijn er (bijna) van overtuigd dat dit ook een serieus goed apparaat is.

De Alfa Network WiFi-Camp Pro 3 is te koop op Kampeervoordeel.nl.

 4.2/5 (85)

Wat is je waardering?

18 REACTIES

 1. Ook wij hebben deze uitvoerig getest.. Voor een camping tot 10 campers is dit goed. Deze types hebben vrijwel geen int. geheugen en houden er mee op bij 15 inlogs… Leeg regelmatig de i.P reeks ! Ga je er 2 ophangen.. zorg dan dat ze elkaar niet overlappen.
  Houd er rekening mee dat je een instelling uitschakelt die het mogelijk maakt om de EnGenius admin panel software EZ-Controller te gebruiken in deze Hotspot. Iedereen kan deze AC.point overnemen na inlog. Deze overbrugt de admin inlog. !!
  Daarom is deze A.P niet helemaal geschikt als camping hotspot. Het bereik is oke, maar houd er rekening mee dat een Smartphone ook terug moet zenden dus gaat het signaal na ruim 60 a 80 meter verloren

 2. Bijzonder, ook al nagedacht over het feit dat de antennes van deze apparaten het wifi signaal van de camping kunnen verstoren? Campings moeten al hun best doen om het netwerk in de lucht te houden omdat er onevenredig veel gasten gebruik maken van het netwerk en dan wordt er in het artikel met trots vermeld dat je met 1 voucher al je apparaten verbinding kunt laten maken van het netwerk. Is dit niet een soort van diefstal? Zou hetzelfde zijn als ik 1 treinkaartje koop en dan met meerdere personen tegelijkertijd door de poortjes. Ik vraag mij dan ook af of dit zoals het hier wordt omschreven niet strafbaar is. Het is immers broodroof jegens de camping. En dan ook nog allemaal gaan klagen dat het niet goed werkt, heel vreemd…

  • Beste Bernard,
   Ik ga niet weerleggen dat het WiFi signaal verstoord kan worden maar op de camping zijn ontelbaar wifi signalen want elke telefoon en tablet slingert signalen de ether in en die verstoren elkaar allemaal maar dan nog is de verstoring altijd nog vele malen minder dan in b.v. een woonwijk waar elk huis een wifi router heeft hangen. De verstoring is echt te verwaarlozen.

   Wat betreft broodroof en diefstal zoals u het omschrijft dat is absoluut niet het geval. Per gebruiker (voucher) wordt de bandbreedte door de camping in de meeste gevallen op maximaal 1 Mbit/sec afgeknepen en er zijn genoeg campings die nog minder bandbreedte leveren. Of je die 1 Mbit nou met 1 toestel gebruikt of verdeelt over meerdere toestellen middels een wifi versterker/router, het blijft maximaal 1 Mbit dus er wordt nooit meer verbruikt dan waarvoor er betaald is

   De snelheid wordt alleen per aangesloten toestel een factor lager. Om in uw vergelijk te blijven, de trein rijdt per extra ingestapt persoon langzamer en je zit met zn allen op één stoel, dat is een keuze die iedereen voor zichzelf kan maken. Aan een gezin met 2 kinderen tussen de € 20,00 en € 30,00 voor een dag internet op 4 toestellen vragen, dat vind ik juist weer diefstal.

   Het gebruik van wifi versterkers heeft juist een positieve kant voor de campingeigenaar. De netwerkbelasting is veel lager want er maakt maar 1 toestel een connectie met het netwerk van de camping (en het maakt voor die router echt niet uit of dat een telefoon of een router is) in plaats van b.v. 4 per kampeerplaats die gezamenlijk 4 Mbit/sec gebruiken. Ook de routers van de camping hebben een limiet op het aantal connecties dus dan moeten er veel meer routers geïnstalleerd worden om iedereen te kunnen bedienen.

   p.s: Thuis betalen we toch ook voor de verbinding en niet per aangesloten apparaat?

 3. Reactie op Bernard.
  De campings zijn er ook achter dat hun voucher voor meerdere apparaten gebruikt wordt.
  Dus username en password zijn vervangen door een code.
  Tevens kun je niet meer met je wifiversterker inloggen zowel bij de sitecom wlx2100 als bij een Alpha je kan de code van de voucher niet meer invullen wat je ook probeert.
  Alleen rechtstreeks met je iPad gaat prima, als je vrouw op WiFi wil wordt er aangegeven
  dat je de verbinding met jouw iPad moet verbreken. Alleen op campings met gratis WiFi werken de WiFi sets prima.

  • Die ervaring hebben wij vorig jaar op een Spaanse camping helaas ook opgedaan. Met de sitecom wlx2100 helaas niet meer kunnen inloggen, in tegenstelling tot de voorafgaande jaren.
   Met welk apparaat is dit nog wel mogelijk. Bij het verlaten van de camping hoorden we dat het met de Engenius wel mogelijk is om in te loggen en te gebruiken voor meerdere toestellen. Mijn vraag: is dit met de Engenius nog steeds mogelijk ic. heeft de camping geen ’trucje’ om dit te voorkomen?

   • Beste Jan,

    Een Engenius meldt zich bij het netwerk aan met een algemene naam: iphone en daar wordt zeker niet op geblokkeerd.

    Het enige waar ze wel op kunnen blokkeren is het MAC adres (uitleg) en ook daar heeft de Engenius een trucje voor zodat je die kunt veranderen als het mac adres geblokkeerd wordt. Hij kan het MAC adres van je telefoon of tablet klonen (uitleg) en dan denkt het WiFi netwerk dat je inlogt met je smartphone of tablet.

    Misschien heeft de WLX2100 die functie ook maar ik heb dat apparaat nooit getest dus weet ik dat niet.

    Met vriendelijke groet,
    Arno de Kruijf

  • die ervaring hebben wij ook, sitecom dan niet meer te gebruiken. Met welk toestel lukt dit nog wel en sluit de camping het (nog) niet af?

 4. Er wordt niet bij vermeld dat het op openbaar terrein niet is toegestaan meer dan 100 mW EIRP (20 dBm) aan vermogen te zenden. Nu is een camping geen openbare weg, maar toch. Des te meer vermogen je zendt, des te meer je de signalen van anderen verstoort. Ik zou eerder kiezen voor een directionele antenne, want daarmee bereik je meer en je stoort anderen juist minder.

 5. Tinus, het ligt er maar helemaal aan.
  Ik ken Wifitenne in Almelo, op zich een prima bedrijf.
  De vraag is wat de reden is voor je trage internet. Dat kan een keuze zijn van de campingbeheerder. Het kan ook zo zijn dat de campingbeheerder zelf geen snelle verbinding heeft en iedereen wel de mogelijkheid wil geven tot wat trager internet om e-mail te checken of wat op te zoeken op het web.
  Het kan zo zijn dat je ver van het access-point op de camping af zit en vele data-pakketen die via de ether worden verstuurd niet goed aankomen, waardoor ze opnieuw moeten worden verzonden. Dat maakt je verbinding enorm traag en soms onwerkbaar. Een richt-antenna zou dan enorm kunnen helpen, maar de meeste smartphones en tablets hebben geen aansluiting voor een externe antenne.

  • Beste allemaal, ik heb tot nu zonder al deze technishe trucs/apparaten gewerkt, maar heb het gevoel dat gebruikers met die apparaten de lol van wifi/internet gebruik voor standaardgebruikers (zonder extra apparaatjes en antennes) behoorlijk verstieren. Uit ergernis over de trage wifi ga ik dan vaak over op eigen (telefoon )abonnement maar die is dan zelfs niet vooruit te branden…eigenlijk vind ik dit allemaal asociaal gezamenlijke capaciteit wegkapen, zovan ikke ikke en de rest kan stikke…deze ervaring heb ik momenteel in frankrijk op de camping waar ik vlak in de buurt van de wifisignaal paal sta, smorgens on zessen gaat alles alls een tirelier vanaf 10:00-23:00 alleen maar ellende, ga ik oo cafe terras in het dorp een biertje vatten, dan kn ik probleemloos internetten net of zonder wifi, op nederlandse campings veelal zelfde ervaring

 6. Beste Pierre, en andere gebruikers,
  Dat het wifi signaal slecht of traag wordt ligt aan uw camping wifi of provider. Let wel een camping is een open wifi netwerk wat vele gevaren met zich meebrengt. En ja als het druk is in u omgeving zal elk netwerk langzaam werken. Tot we allemaal kunnen beschikken over 5G

 7. Ruime ervaring met de Engenius V4 hier. V5 is niet eens praktisch op een camping want je privé netwerk wordt niet sneller als je een 5.8ghz netwerk draait dat is aangesloten op een outdoor netwerk van de camping van standaard 2.4ghz.

  Echter dit jaar is het me niet gelukt om er verbinding te behouden met de EZWifi doordat inloggen gebeurt middels 2 redirected aanmeldpagina’s + het feit dat alle gebruikers er standaard eens per uur door de server worden afgegooid om slapende devices te weren en het totaal aantal aangehaakte apparaten dus zo klein mogelijk tell te houden. Instellingen als KeepAlive etc hielpen daar niets aan.

  De EZWifi is verder een pracht apparaat voor iedereen die meer wil doen met z’n eigen camping WiFi netwerk dan alleen connecten want het aantal instellingen is onvoorstelbaar groot.

  Ik heb de standaard shark vin antennes vervangen voor 2 stuks 5m lange kabels met 1 Alfa mini richt antenne en 1 Omni directionele, ervan uitgaande dat de linker ingang ontvangst is en de rechter zenden.

 8. Een goed outdoor wifi signaal is een hele investering voor een camping, zeker als er veel bomen aanwezig zijn.

  Daarnaast is het een open signaal dus met name voor laptop en Android gebruikers een reeel gevaar. Het gebruik van een EZWifi met OpenVPN verbinding (in te stellen in de settings) heb je alsnog een beveiligd netwerk voor jou en je mede reizigers.
  Wat mij betreft een aanrader voor iedereen.

 9. Interessant onderwerp. Hier al enige tijd de TP-Link Wireless N Nano Router WR802N in gebruik. Heel goedkoop routertje met als voordeel dat deze middels 1 vinkje, maar 1 Mac adres deelt met het netwerk (Lock to AP). Als het signaal van de camping matig is leg ik hem in de voortent of wat hoger in de caravan. De interne antennes van de router zijn verrassend goed. Heb hem zelf voor ongeveer 20 euro gekocht.
  Omdat er grote verschillen zijn qua wifi en het qua streamen vaak erg lastig is in de avond heb ik wel recent een onbeperkt data abonnement afgesloten. In NL echt perfect en daarbuiten ook beperkt helaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in