WiFi versterker voor op de camping

11

Een wifi versterker (hotspot extender) op de camping gebruiken zorgt ervoor dat je een slechte wifi op de camping flink verbetert. Hij zorgt voor een sterker en stabieler wifi signaal en daardoor heb je veel stabieler internet op de camping.

Op de meeste campings wordt tegenwoordig (gratis) WiFi aangeboden maar vaak heeft de WiFi op de camping de beperking dat er maar één apparaat tegelijk gebruikt kan worden of dat je een zwak WiFi signaal hebt op de kampeerplaats. Dat maakt TV kijken op de camping via een app wel lastig. Dit los je op met een wifi versterker.

Een wifi versterker maakt verbinding met een bestaande wifi op de camping hotspot (WiFi netwerk) en zet zelf een eigen netwerk op. Daar kun je meerdere apparaten, zoals smartphone, laptop en tablet, op aansluiten en dat met maar één internet voucher.

Ook wordt je internet verbinding een stuk veiliger omdat de wifi versterker fungeert als een brug tussen het netwerk van de camping en de aangesloten apparaten. Lees meer over veilig internet op de camping.

De WiFi extender vaak ten onrechte een internet versterker genoemd. De versterker verbetert alleen het WiFi signaal dus als de camping WiFi traag internet aanbiedt of er zijn veel gebruikers tegelijkertijd aan het internetten dan maakt de versterker dat niet sneller of krachtiger.

EZ Hotspot Extender V3

Op dit moment is de beste wifi versterker voor een betere WiFi op de camping de EnGenius ENS202EXT EZ Hotspot Extender V3. De redactie heeft zeer goede ervaringen met deze wifi versterker, mede door zijn hoge zendvermogen van 400mW. Ook heeft de wifi versterker de mogelijkheid om KPN Fon en Ziggo hotspots te ontvangen of te versterken.

Leestip:  Campings met privé sanitair in Nederland

ez hotspot extender voor wifi op de camping

Outdoor behuizing en aansluiting
De outdoor behuizing van de EnGenius EZ Hotspot extender v3 voldoet aan de IP65 normering zodat je de unit het gehele jaar buiten kunt laten hangen. De twee LAN-aansluitingen geven je de mogelijkheid om bekabeld een computer aan te sluiten en een eventuele 2e unit door te lussen.

De twee externe antennes zorgen voor een nog betere ontvangst en kunnen beide vervangen worden voor sterkere antennes. Dit geeft je de mogelijkheid om een sterkere WiFi-antenne te plaatsen om hotspots van grotere afstand te kunnen ontvangen.

Aanmelden WiFi versterker op de hotspot

Maak je verbinding met een hotspot portal waarbij een ticketsysteem actief is? Deze EnGenius hotspot versterker kan zich hierop aanmelden zodat je met slechts 1 account toch meerdere apparaten kunt verbinden met de hotspot. Zo hoef je niet per apparaat een aparte inlogcode te kopen/gebruiken.

Het versterkte signaal van de hotspot kun je een eigen netwerknaam (SSID) geven met beveiliging. Zo heb je dus een eigen WiFi netwerk voor meerdere apparaten.

Deze wifi versterker kun je bij thuiskomst ook aanmelden op je eigen Wi-Fi netwerk of kun je hem aansluiten via een netwerk kabel aan het modem. Zo beschik je thuis ook over een krachtige WiFi verbinding. Het is dus het gehele jaar door een nuttig apparaat.

Leestip:  Coronavirus update voor kampeerders

Video: eenvoudige installatie EZ Hotspot Extender V3

Waar te koop
EnGenius EZ Hotspot extender v3: Wifishop.nl
Sitecom WLX-2100: Bol.com

EZ Hotspot Extender V4 (EZ311-V4)

De EZHotspot Extender V4 van het merk EzWifi is de opvolger van de V3.

De werking en software zijn gelijk alleen heeft de V4 meer mogelijkheden. De software van de V4 is verder uitgebreid en werkt fantastisch. De behuizing heeft helaas geen IP65 normering dus kan niet buiten gehangen worden, hiertoe is besloten omdat de V4 een aansluiting heeft om er een 4G dongle in te steken. Daarom wordt er een losse buitenantenne met een zuignap meegeleverd voor een veel beter ontvangst.

Qua prestaties is de EZ Hotspot Extender V4 beter (o.a. een hoger zendvermogen van 1000mW). Wij hebben hem getest en hij is qua prestaties echt veel beter en gebruikersvriendelijker dan de V3. De grootste afstand die we hebben kunnen overbruggen is 1 km(!).

ez hotspot extender v4

De EZ Hotspot Extender V4 is de te koop op: Amazon.nl

EZ Hotspot Extender V5 (EZ511-V5)

Ondertussen heeft EzWifi ook de opvolger van de V4 uitgebracht en dat is de EzHotspot EZ511 V5.

De EzHotspot EZ511 V5 is qua software gelijk aan de V4 maar kan met een 2.4Ghz en 5Ghz hotspot tegelijk verbinden en haalt veel hogere snelheden als de V4 (Tot 1100 Mbps WiFi snelheid). Deze wifi versterker hebben wij (nog) niet getest.

Leestip:  Discovery niet meer via Canal Digitaal, wel via JOYNE

De EZ Hotspot Extender V5 is te koop op: Amazon.nl

Alfa WiFi Camp Pro 2

De Alfa WiFi Camp Pro 2 is net als de EnGenius EZ Hotspot een hotspot extender. Ook met dit apparaat maak je een verbinding met het WiFi netwerk van de camping en creëer je je eigen WiFi netwerk waar je al je apparaten op aan kunt melden.

In tegenstelling tot de EnGenius EZ Hotspot kan de Alfa WiFi Camp Pro 2 niet overweg met de hotspots van Ziggo en KPN Fon.

Wat de verschillen zijn qua prestaties (snelheid en zendvermogen) en gebruikersgemak kunnen wij helaas niet zeggen omdat we dit apparaat (nog) niet getest hebben.

De Alfa WiFi Camp Pro 2 is o.a. te koop op Kampeerwereld.nl, Amazon.nl en Bol.com.wifi camp pro2

 4.2/5 (34)

Wat is je waardering?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang artikelen zoals deze in je mailbox.
Je gegevens worden niet met anderen gedeeld.

11 REACTIES

 1. Ook wij hebben deze uitvoerig getest.. Voor een camping tot 10 campers is dit goed. Deze types hebben vrijwel geen int. geheugen en houden er mee op bij 15 inlogs… Leeg regelmatig de i.P reeks ! Ga je er 2 ophangen.. zorg dan dat ze elkaar niet overlappen.
  Houd er rekening mee dat je een instelling uitschakelt die het mogelijk maakt om de EnGenius admin panel software EZ-Controller te gebruiken in deze Hotspot. Iedereen kan deze AC.point overnemen na inlog. Deze overbrugt de admin inlog. !!
  Daarom is deze A.P niet helemaal geschikt als camping hotspot. Het bereik is oke, maar houd er rekening mee dat een Smartphone ook terug moet zenden dus gaat het signaal na ruim 60 a 80 meter verloren

 2. Een camping moet gewoon zorgen dat de wifi werkt en dekkend is, als ze er geld voor vragen wil ik geen extra hardware aanschaffen.

 3. Bijzonder, ook al nagedacht over het feit dat de antennes van deze apparaten het wifi signaal van de camping kunnen verstoren? Campings moeten al hun best doen om het netwerk in de lucht te houden omdat er onevenredig veel gasten gebruik maken van het netwerk en dan wordt er in het artikel met trots vermeld dat je met 1 voucher al je apparaten verbinding kunt laten maken van het netwerk. Is dit niet een soort van diefstal? Zou hetzelfde zijn als ik 1 treinkaartje koop en dan met meerdere personen tegelijkertijd door de poortjes. Ik vraag mij dan ook af of dit zoals het hier wordt omschreven niet strafbaar is. Het is immers broodroof jegens de camping. En dan ook nog allemaal gaan klagen dat het niet goed werkt, heel vreemd…

  • Beste Bernard,
   Ik ga niet weerleggen dat het WiFi signaal verstoord kan worden maar op de camping zijn ontelbaar wifi signalen want elke telefoon en tablet slingert signalen de ether in en die verstoren elkaar allemaal maar dan nog is de verstoring altijd nog vele malen minder dan in b.v. een woonwijk waar elk huis een wifi router heeft hangen. De verstoring is echt te verwaarlozen.

   Wat betreft broodroof en diefstal zoals u het omschrijft dat is absoluut niet het geval. Per gebruiker (voucher) wordt de bandbreedte door de camping in de meeste gevallen op maximaal 1 Mbit/sec afgeknepen en er zijn genoeg campings die nog minder bandbreedte leveren. Of je die 1 Mbit nou met 1 toestel gebruikt of verdeelt over meerdere toestellen middels een wifi versterker/router, het blijft maximaal 1 Mbit dus er wordt nooit meer verbruikt dan waarvoor er betaald is

   De snelheid wordt alleen per aangesloten toestel een factor lager. Om in uw vergelijk te blijven, de trein rijdt per extra ingestapt persoon langzamer en je zit met zn allen op één stoel, dat is een keuze die iedereen voor zichzelf kan maken. Aan een gezin met 2 kinderen tussen de € 20,00 en € 30,00 voor een dag internet op 4 toestellen vragen, dat vind ik juist weer diefstal.

   Het gebruik van wifi versterkers heeft juist een positieve kant voor de campingeigenaar. De netwerkbelasting is veel lager want er maakt maar 1 toestel een connectie met het netwerk van de camping (en het maakt voor die router echt niet uit of dat een telefoon of een router is) in plaats van b.v. 4 per kampeerplaats die gezamenlijk 4 Mbit/sec gebruiken. Ook de routers van de camping hebben een limiet op het aantal connecties dus dan moeten er veel meer routers geïnstalleerd worden om iedereen te kunnen bedienen.

   p.s: Thuis betalen we toch ook voor de verbinding en niet per aangesloten apparaat?

 4. Reactie op Bernard.
  De campings zijn er ook achter dat hun voucher voor meerdere apparaten gebruikt wordt.
  Dus username en password zijn vervangen door een code.
  Tevens kun je niet meer met je wifiversterker inloggen zowel bij de sitecom wlx2100 als bij een Alpha je kan de code van de voucher niet meer invullen wat je ook probeert.
  Alleen rechtstreeks met je iPad gaat prima, als je vrouw op WiFi wil wordt er aangegeven
  dat je de verbinding met jouw iPad moet verbreken. Alleen op campings met gratis WiFi werken de WiFi sets prima.

  • Die ervaring hebben wij vorig jaar op een Spaanse camping helaas ook opgedaan. Met de sitecom wlx2100 helaas niet meer kunnen inloggen, in tegenstelling tot de voorafgaande jaren.
   Met welk apparaat is dit nog wel mogelijk. Bij het verlaten van de camping hoorden we dat het met de Engenius wel mogelijk is om in te loggen en te gebruiken voor meerdere toestellen. Mijn vraag: is dit met de Engenius nog steeds mogelijk ic. heeft de camping geen ‘trucje’ om dit te voorkomen?

   • Beste Jan,

    Een Engenius meldt zich bij het netwerk aan met een algemene naam: iphone en daar wordt zeker niet op geblokkeerd.

    Het enige waar ze wel op kunnen blokkeren is het MAC adres (uitleg) en ook daar heeft de Engenius een trucje voor zodat je die kunt veranderen als het mac adres geblokkeerd wordt. Hij kan het MAC adres van je telefoon of tablet klonen (uitleg) en dan denkt het WiFi netwerk dat je inlogt met je smartphone of tablet.

    Misschien heeft de WLX2100 die functie ook maar ik heb dat apparaat nooit getest dus weet ik dat niet.

    Met vriendelijke groet,
    Arno de Kruijf

 5. Er wordt niet bij vermeld dat het op openbaar terrein niet is toegestaan meer dan 100 mW EIRP (20 dBm) aan vermogen te zenden. Nu is een camping geen openbare weg, maar toch. Des te meer vermogen je zendt, des te meer je de signalen van anderen verstoort. Ik zou eerder kiezen voor een directionele antenne, want daarmee bereik je meer en je stoort anderen juist minder.

 6. Tinus, het ligt er maar helemaal aan.
  Ik ken Wifitenne in Almelo, op zich een prima bedrijf.
  De vraag is wat de reden is voor je trage internet. Dat kan een keuze zijn van de campingbeheerder. Het kan ook zo zijn dat de campingbeheerder zelf geen snelle verbinding heeft en iedereen wel de mogelijkheid wil geven tot wat trager internet om e-mail te checken of wat op te zoeken op het web.
  Het kan zo zijn dat je ver van het access-point op de camping af zit en vele data-pakketen die via de ether worden verstuurd niet goed aankomen, waardoor ze opnieuw moeten worden verzonden. Dat maakt je verbinding enorm traag en soms onwerkbaar. Een richt-antenna zou dan enorm kunnen helpen, maar de meeste smartphones en tablets hebben geen aansluiting voor een externe antenne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *