De geschiedenis van Camp-let

Camp-let was van de oprichting tot 2016 een familiebedrijf. In 2016 werd Camp-let samen met Isabella een dochterbedrijf onder de moedermaatschappij Isabella Group. Die houdt zich bezig met het beheer en de financiële zaken om te garanderen dat beide dochterondernemingen zich kunnen richten op ontwikkeling en innovatie.

De Isabella Group is opgericht als moedermaatschappij voor Isabella voor het waarborgen van de generatiewisseling binnen het bedrijf en om goede kaders voor ontwikkeling bij Isabella te bieden. Datzelfde geldt nu dus ook voor Camp-let.

De eerste

De eerste Camp-let is geproduceerd in 1968 door de gebroeders Hans en Poul Nissen die samen met hun vader Christiaan Nissen in 1961 de firma Camping Nissen oprichtte. In eerste instantie was het hoofddoel om Sprite caravans en Oki villa tenten te verkopen. Voor die tijd had Christiaan Nissen in 1956 al een vouwwagen ontworpen die hij Handy noemde. De Handy werd gemaakt in de tijd dat hij ook nog een meubelfabriek had.

Leestip:  De Waard Tenten opent het kampeerseizoen

Christiaan Nissen in 1956 ontwerpte de Handy

Het idee van het merk kwam in de jaren 60 toen er een heleboel bungalow tenten verkocht werden. De tenten werden groter en groter tot wel 30m2. Bij tenten van dit formaat heb je een enorm aantal stokken nodig en dat neemt enorm veel ruimte in beslag in je auto als je op vakantie gaat.

Het gevolg was dat steeds meer mensen een aanhanger kochten voor hun campinguitrusting. Bovendien was het bijna onmogelijk alle stokken goed in elkaar te krijgen. Daarom werd het merk als een bevrijding gezien toen hij op de markt geïntroduceerd; in luttele seconden op te zetten zonder losse stokken.

Camp-let ontwikkeling in tenten

De eerste Camp-let was de “300”. In 1971 werd deze opgevolgd door een groter model, de “400”. In die tijd begon men met de productie van glasfiber, en in 1972/73 werd de eerste Camp-let, de “500” geïntroduceerd zoals we ze nu kennen.

Leestip:  Kees Kampeert introduceert circulaire vouwwagen

De ideeën achter Camp-let zijn altijd geweest dat hij snel opgezet moest kunnen worden, een sjiek design had en dat de kwaliteit altijd voorrang had. Door de jaren heen hebben deze hoofddoelen ons een heleboel tevreden klanten opgeleverd.

Sinds het begin van de oprichting van de fabriek is deze steeds in het dorpje Arnum in Denemarken gevestigd geweest. Door de jaren heen is de fabriek een aantal malen uitgebreid tot momenteel 5000m2.

Paardentrailers

De uitbreiding die in 1990 plaats vond kwam doordat we gestart zijn met de productie van paardentrailers. Het idee van de paardentrailers kwam doordat Hans en Poul Nissen in aanraking kwamen met de paardenwereld en daarvoor regelmatig een paardentrailer moesten huren. Ze waren niet tevreden over de kwaliteit en de rijeigenschappen, en vroegen zich af of ze dat niet beter konden. Dit met als resultaat dat Camp-let begon met de productie van paardentrailers die fantastische rijeigenschappen, hoge kwaliteit en een mooie uitstraling hebben.

Leestip:  Het unieke gevoel van kamperen

Alles informatie over Camp-let

 4.8/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in