NKC biedt Ford petitie aan

NKC biedt Ford petitie aan vanwege falende motor. De NKC, Europa’s grootste camperclub, heeft Ford Nederland tot komende maandag 24 juli de tijd gegeven om met een oplossing te komen voor de problemen met de motor van het type 2.2 TDCi. Deze is in veel campers gemonteerd. Komt Ford niet over de brug, dan gaat ze op dinsdag 25 juli met enkele tientallen campers naar het hoofdkantoor van Ford Nederland in Amstelveen, om daar een petitie te overhandigen. In de petitie, die inmiddels door vele honderden camperaars is ondertekend, wordt Ford gevraagd om maatregelen te nemen waardoor camperaars met een dergelijke motor weer met een gerust hart op reis kunnen.

De NKC is al vele maanden met Ford in overleg over een oplossing, maar ondanks herhaalde beloftes is Ford nog niet met een voorstel gekomen. De problemen betreffen de Ford-motor van het type 2.2 TDCi, van de bouwjaren 2006 tot en met 2010. Bij deze motoren kan een gat in de zuiger ontstaan, waardoor de motor op hol slaat en met een enorme rookontwikkeling onherstelbaar defect raakt. Een en ander gebeurt ook bij relatief lage kilometerstanden, veelal onder de 100.000. Sinds de problemen ruim twee jaar geleden aan het licht kwamen, zijn bij de NKC 85 gevallen gemeld van motoren die op een dergelijke manier kapot zijn gegaan. Vervanging kost rond de 8.500 euro. De totale schade is daarmee opgelopen tot een kleine driekwart miljoen euro.

Leestip:  Languit slapen in integraalcamper Laika Kosmo H 1409

Over de exacte oorzaak van de problemen verschillen deskundigen van mening. Hoewel Ford tot nu toe volhoudt dat het aan de gebruiker ligt, heeft het concern wel beloofd te willen nadenken over een oplossing en wel voor de start van het camperseizoen. Los van het mondjesmaat financieel tegemoetkomen van een zeer beperkt aantal gedupeerden, is dat echter nog niet gebeurd. Met het aanbieden van de petitie hopen ze Ford te bewegen om alsnog met maatregelen te komen waardoor de camperaar weer vertrouwen kan hebben in het merk.

NKC-directeur Stan Stolwerk gaat de petitie aanbieden, op dinsdag 25 juli, om 13.30 uur, bij het hoofdkantoor van Ford Nederland, Stroombaan 16 te Amstelveen. De verwachting is dat enkele tientallen NKC-leden met hun camper hierbij aanwezig zullen zijn. Om overlast voor omwonenden te voorkomen, is er ook voorzien in een verzamelplaats elders, van waaruit camperaars met een bus naar de locatie kunnen worden vervoerd.

Leestip:  DealerRepair netwerk is Erkend Duurzaam

Het spreekt voor zich dat de pers van harte uitgenodigd is om bij het overhandigen van de petitie aanwezig te zijn.

De NKC, Europa’s grootste camperclub, behartigt de belangen van bijna 50.000 Nederlandse leden. De NKC biedt o.a. verzekeringen, reizen en diverse mediakanalen waaronder het magazine Kampeerauto. Met het internationale platform Campercontact.com faciliteert NKC ruim 300.000 Europese camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats. Kijk voor meer informatie op www.nkc.nl.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in