Eén zijn met de natuur in de Franse Alpen

Eén zijn met de natuur in de Franse Alpen – Vier bijzondere overnachtingstips

Meer dan ooit hebben we behoefte om in de natuur te zijn en te aarden. Nergens kan dit beter dan in het ongerepte Alpen gebied, in de omgeving rond Morzine. Kies voor avontuurlijk wildkamperen met Hervé, romantisch in een bubbel onder de sterrenhemel, comfort in een chalet met hottub op 1.600m hoogte of  sportief van berghut naar berghut.

Vier tips om midden in de natuur te overnachten. 

Wildkamperen met Hervé

Op veel plekken in de ongerepte natuur in Frankrijk mag je wildkamperen (een bivak opzetten). Dit houdt in dat je je tentje opzet om er te overnachten en deze de volgende dag weer opdoekt. Informeer vantevoren bij het VVV van de plaats of je een bivak mag opzetten. Hervé le Sobre is berggids en begeleidt hikes inclusief bivak vanuit Morzine. Je vertrekt rond vijf uur ’s middags voor een wandeling met uitleg over de inheemse flora en fauna. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming bereid je je voor op de nacht en het avondeten. Je maakt een kampvuur klaar en kiest een mooi plekje om je hangmat op te hangen. De avond breng je door rond het kampvuur waarbij je geniet van een (vegetarische) barbecue.
Informatie: Hervé regelt de hangmat. Zelf meenemen: slaapzak en voldoende water.
Prijs : 50€ inclusief overnachting in de hangmat, diner en ontbijt.
Contact : Hervé Le Sobre – www.alpirandovtt.com

Leestip:  Samenwerking NKC en het Nationaal Platform NPR
Overnachten onder een magnifieke sterrenhemel

Doordat er in de Franse Alpen nauwelijks verlichting is zijn de sterrenhemels er op z’n mooist. Dit kun je ervaren in een Perched Bubble in het gehuchtje Les Mines d’Or. Je vindt de bubbel op meer dan 6 meter hoogte gelegen tussen de dennenbomen. Vanaf de plek heb je 360 graden uitzicht over de bergmassieven rond Les Mines d’Or.
Informatie : Geopend van 15 mei tot eind september.
Prijs: Vanaf 170€ voor 2 personen voor de nacht en het ontbijt
Contact : Les Bulles de Mines d’Or – www.bulles-minesdor.com

Overnachten onder een magnifieke sterrenhemel

Hottub op 1.600 meter hoogte

De Refuge de Nyon is een authentiek chalet van steen en hout en kijkt uit op een bergmeer. Binnen biedt het chalet een behaaglijk haardvuur om fijne momenten met familie of vrienden door te brengen. Ontspannen in de hottub behoort ook tot de mogelijkheden. Nyon is alleen bereikbaar met de kabelbaan waarna het nog een overzichtelijk stukje lopen is tot de refuge. Vanaf de refuge heb je 360 graden uitzicht op de omliggende bergketens en een bergmeer.
Informatie: geopend van begin juni tot half september
Prijs: voor een overnachting inclusief (vegetarisch) diner en ontbijt betaal je 120€ per persoon.
Contact: Le Refuge de Nyon – www.lerefugemorzine.com

Hottub op 1.600 meter hoogte
Hikes met overnachting in berghutten en lokale herbergen

Reconnect with nature is de slogan van Morzine Mountain Cooperative. Dat lukt vast wel gedurende een 1, 2 of 5 daagse trektocht in de ongerepte natuur rond de Vallée d’Aulps. Per dag leg je zo’n 20 a 25km af door de onbekende gebieden van de Vallée d’Aulps. Je overnacht en eet in berghutten en lokale herbergen temidden van de machtige bergketens.
Informatie: de trektochten worden aangeboden in juli/augustus/september.
Contact : www.morzinemountaincooperative.com

Leestip:  TomTom introduceert de nieuwste GO Camper Max
Toerisme, natuurbehoud en duurzaamheid

Morzine wil natuurbehoud en de komst van toeristen hand in hand laten gaan. Samen met de nationale Franse boswachterij zette het dorp een bosproject en planten ze inheemse bomen. Non profit organisatie Montagne Verte zet zich in Morzine specifiek in voor duurzaamheid. Onder de initiatieven behorent een treinproject, ebikes en de green pages. Meer informatie op hun website.

Over het dorpje Morzine

Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, de Haute Savoie.

Maatregelen Covid-19

Aangezien de ontwikkelingen rond het virus continue veranderen vind je via DEZE LINK link de meest actuele status.

Meer informatie www.morzine-avoriaz.com 

Fotocredits:
Wildkamperen met Hervé – HervéLeSobre
Overnachten onder een magnifieke sterrenhemel – BullesMinesdOr
Hottub op 1.600 meter hoogte – Le Refuge

Leestip:  La Maison Des Trois Grands omringd door schilderachtige dorpjes
 5/5 (1)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

  1. People who plan a trip to Morzine or a day out in the mountains have a look at this collection of webcams. Those webcams located around the resort allow you to keep an eye on the weather and ski conditions. The webcam located at the Tourist Office is showing the center of Morzine. See more: webcam morzine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in