Een camper bouwen? Ron kwam al op jonge leeftijd in de camperbouw wereld

Met zijn website Sajenn Camper over hoe je een busje ombouwt tot camper, probeert Ron Jansen zijn geleerde kennis over te brengen naar anderen. Zijn kennis heeft hij vroeg opgedaan omdat hij stages liep bij een camperbouwer en daarna nog altijd betrokken is gebleven bij de bouw van campers.

Hij vond het een goed idee om deze kennis, niet alleen te delen maar er ook voor te zorgen dat er minder beginnersfouten worden gemaakt. Want Ron zag veel dingen op het internet hoe je beter niet een camper kunt bouwen. Hij zei “wie plakt er nu hout op een ribbel-dak voor een dakluik? Als je de kans op lekkages wil vergroten kun je dat doen, slimmer is het om bij een ribbel-dak de ribbelgroeven met een flexibele montagekit voor buiten op te vullen.” Ook als voorbeeld geeft hij aan dat de ruimte in een camper erg schaars is, “Ron verbaasde zich daarbij dat veel wanden (ook plafonds) overdreven dikwandig worden gemaakt. Hierdoor wordt het interieur niet alleen smaller, er gaat ook een groot volume aan ruimte verloren waar niets mee wordt gedaan.”

Leestip:  Blue Campers - Belgische platform voor camperverhuur

Ron is daardoor flink aan de gang gegaan om zo veel mogelijk foto’s en video’s te maken van het bouwen van een camper. Hij heeft met deze foto’s en video’s al een aardige website opgebouwd.

Ron is bezig om op de website een cursus camper bouwen te maken waarin iedere stap wordt uitgelegd voor het ombouwen van een bus tot camper. Het unieke daarbij is dat er zo veel mogelijk variaties voor het bouwen van een camper worden toegelicht. Denk maar eens aan ramen, deze zijn er in verschillende soorten en maten. Op de website zal hij daarom de meest voorkomende mogelijkheden uitleggen.

Met de vraag die gesteld werd? En Ron heb je zelf nog een camper? Zijn antwoord was, “Nee, helaas. Ik heb er wel een gehad, alleen heb ik het nu te druk met de website. Maar er zijn wel plannen voor in de toekomst.”

Leestip:  Vans & Co heerlijk genieten van alle vrijheid

LogoHeb jij het idee om een buscamper te gaan bouwen?

Kijk dan zeker eens op de website van Ron – Sajenn Camper: Sajenn.eu/nl-camper

 4.3/5 (25)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in