De Circulaire caravan als toekomst?

Glaravans zijn moderne caravans in een vintage jasje; oude caravans die zijn gemoderniseerd om weer vele jaren mee te gaan. In de basis zijn Glaravans al reeds gebaseerd op hergebruik en dat hebben ze bij de nieuwste Glaravan nét een stap verder gebracht.

Het doel van deze Glaravan was om een volledig duurzame en circulaire caravan te ontwerpen zonder in te boeten op gebruiksgemak & kwaliteit.

De basis van deze caravan is een Yvonne Mostard caravan uit 1972 die volledig opnieuw is opgebouwd met moderne technieken zoals ze met alle Glaravans doen. Het verschil zit hem in de details en opbouw; deze bestaat uit duurzame en circulaire materialen om zo min mogelijk het milieu te belasten. Door de manier van bouwen, het hergebruik van materialen én de modernisatie is deze caravan een serieus alternatief voor een volledig nieuw geproduceerde caravan. Een bijkomend voordeel is dat de caravan onder de 750kg weegt en dus ook makkelijk door een elektrische auto te trekken is.

Leestip:  Caravana pakt uit met veelzijdig kampeeraanbod

In 2021 hebben ze op de Kampeer- en caravanjaarbeurs in Utrecht het project Circulaire caravan gelanceerd. Vele ideeën en ontwerpen verder kwam het project in 2023 in stroomversnelling door een klant; deze was enthousiast over het project en wou graag meedenken en werken aan het concept. In samenwerking met de klant hebben ze de caravan gepersonaliseerd en zoveel mogelijk duurzame en circulaire oplossingen samengebracht tot wat nu Glaravan #17 is.

Glaravan

De caravan zal nu de komende kampeerseizoenen getest worden & alle haalbare technieken worden straks standaard overgenomen in de nieuw te bouwen Glaravans voor een nóg duurzamere en groenere toekomst.

Alle informatie over hun project vindt je op hun website.

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in