De Campertrek – met een zelf omgebouwde camper door Europa

Vanlife hoor je steeds vaker voorbijkomen, een manier van reizen die steeds meer wordt gedaan. Waarom hebben zij  “René en Anneloes” gekozen voor het reizen met en leven in een camper?

Ze hebben van velen gehoord: “ah snap het, vanwege corona.. slim”. Dit zou voor velen de reden kunnen zijn, maar dit plan hadden ze al een tijdje voordat de pandemie uitbrak. Wat het reizen met de camper zo aantrekkelijk maakt is de vrijheid. Een belangrijk aspect waarom zij dit avontuur zijn aangegaan.

De Campertrek in het kort

In 2020 hebben zij een kaal busje gekocht en omgebouwd tot een camper! Zelf gedaan, met heel veel tijd, liefde en natuurlijk wat geld. Na een half jaar ploeteren is hun Duuc – Fiat Ducato L2H2 – helemaal naar hun wens. Ze zijn zelfvoorzienend door hun zonnepaneel en een sterke accu waardoor zij kunnen genieten van de plekjes in de natuur, zonder te veel voorzieningen. Ze reizen en zien erg veel mooie dingen, maar ze genieten ook van dagen leven in de camper en gewoon relaxen, rommelen en werken aan wat projectjes. Want deze manier van leven bevalt hun wel.

Leestip:  Dit jaar al 13% meer nieuwe campers verkocht
Duuc – Fiat Ducato L2H2 Duuc – Fiat Ducato L2H2

De Campertrek droom startte als een reis met een zelf-omgebouwde camper. De nieuwe droom is om dit leven voort te kunnen zetten voor onbepaalde tijd.

De website van De Campertrek is een blog waar ze hun verhalen delen over de camper, de reisbestemmingen en hun keuken: zij delen graag camperrecepten, zowel simpel als culinair.

Anderen inspireren zelf een camper om te bouwen

Met het ombouwen van een camper hadden zij nog geen enkele ervaring, maar inmiddels verheugen ze zich al op een volgend project. “We zijn blij met deze camper, maar vonden het zo leuk dat we in de toekomt nog wel eentje willen ombouwen”. Hun aanpak en bouwproces van de camper delen ze komende dagen in hun blog ‘Hoe bouw je zelf een bestelbus om tot camper?’ Hier leggen ze alles in detail uit en nemen ze je mee in het stappenplan, kostenplaatje en hun ervaring.

Leestip:  ANWB en NKC organiseren samen Camper van het Jaar 2025

Over René en Anneloes

René en AnneloesDit zijn de bouwers en reizigers achter de Campertrek. Samen met hun labrador Lucky reizen ze al 8 maanden door Europa. René en Anneloes hebben in hun camper een ruime garage gebouwd, want ze hebben veel sport gear mee. Afgelopen tijd hebben ze op prachtige plekken kunnen kitesurfen, veel getennist, fanatieke hikes gemaakt en hebben ze ook 2 mountainbikes mee om samen met de hond mooie tochten te maken langs strand, duinen en bos.

Ze hopen jullie met hun website te informeren en te inspireren. Het camperleven is volop genieten en ze vinden het leuk jullie op de hoogte te houden van hun avonturen.

Website Campertrek: decampertrek.com

 4.9/5 (9)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in