Overwinteren met de camper in Corona-tijd

De vloggende camperaars Erik en Wilma van het populaire YouTube kanaal ‘Camper TV’ zijn sinds half september 2021 met hun camper op reis door zuidwest Europa. Via Nederland, België, Frankrijk en Spanje zijn ze nu in de Algarve, de onder Nederlanders nog steeds mateloos populaire streek in Portugal.
Inmiddels zijn zij meer dan 50 dagen onderweg, tijd dus om eens te vragen hoe het hun vergaat.

Hoe is jullie reis tot nu toe verlopen?

“We hebben nu in 28 etappes 3500 kilometer gereden, overigens alles over secundaire wegen. En dat bevalt erg goed, je ziet veel meer, het voelt relaxed aan omdat je weet dat je toch niet opschiet, aldus Erik. “Wij zijn van plan om tot in  het voorjaar van 2022 op reis te blijven, dus we hebben tijd genoeg. Veel dagelijkse kilometers zijn niet nodig en haast hebben we dan ook zeker niet”.

Wat merken jullie van Corona in het buitenland?

Wilma: “Wat ons direct opviel waren de mondkapjes. Dat begon al direct in België, maar hoe zuidelijker je komt, hoe meer mondkapjes je ziet. In Spanje en Portugal dragen de mensen zelfs op straat een mondkapje en je ziet ook veel kinderen met mondkapjes op. Verder merken we er niet zo veel van. De sfeer is ontspannen en mensen volgen gewoon de maatregelen op zonder zich daar druk om te maken of er mee bezig te zijn. Dat voelt toch wel anders dan in Nederland met al die discussies over de maatregelen en vaccinaties. Daarnaast, tijdens deze reis is onze camper ons huis en dan leef je toch al in een soort bubbel. Behalve naar de supermarkt en af en toe een museum komen we niet zoveel in aanraking met het openbare leven. We merken dus niet zo veel van Corona”.

Leestip:  Avontuurlijk kamperen
Maken jullie je zorgen over het stijgende aantal besmettingen in Nederland?

“Natuurlijk volgen wij ook het nieuws in Nederland op de voet, en zien ook wij wel dat het weer aardig de verkeerde kant op gaat. De nieuwe maatregelen van het kabinet zijn voor ons niet bijzonder, want hier in het buitenland zijn die regels nooit weggeweest. Wel is het zorgelijk dat de reguliere zorg weer dreigt vast te lopen door de stijgende aantallen besmettingen en de vele ziekenhuisopnames”.

Zien jullie veel Nederlanders in het buitenland?

“We treffen regelmatig Nederlanders onderweg met hun camper, maar het zijn toch voornamelijk de inwoners van de landen zelf die wij op camperplaatsen en campings treffen. Misschien dat het straks anders wordt als we in de populaire streken voor overwinteraars in Spanje komen, maar tot nu toe valt dat nog wel mee”.

Leestip:  Over Bruggen - Dwars door de Amazone
Hoe ziet jullie reis er verder uit?

“We blijven nog even in Portugal, dan reizen we door via de zuidkust van Spanje naar de Costa Calida (de warme kust), een kustgebied in Spanje net onder de Costa Blanca. Dit is een stukje Spanje met een erg aangenaam klimaat in de wintermaar nog niet zo overspoeld met overwinteraars als in drukke gebieden zoals bijvoorbeeld rond Benidorm. We hebben hier gereserveerd op een camping en blijven daar de maandendecember en januari staan om even bij te komen van de eerste drie maanden reizen om vervolgens onze reis weer te vervolgen”.

Hoe gaat het met jullie YouTube kanaal?

“Het ging al erg goed, maar sinds ons vertrek is ons kanaal gegroeid met 2000 nieuwe abonnees. We hebben nu al bijna 14.000 volgers! De vlogs worden stuk voor stuk meer dan 10.000 x bekeken en ons kanaal groeit iedere dag verder. Mensen vinden het erg leuk om vanuit het kille Nederland naar ons te kijken en hebben het gevoel dat ze door naar onze video’s te kijken zelf ook een beetje op reis zijn. Naast onze belevenissen onderweg geven wij in iedere vlog tips & trics en wij merken dat ook die erg worden gewaardeerd. Kennelijk doen we dus iets dat de mensen erg aanspreekt. We krijgen veel reacties binnen, zoveel zelfs dat we niet meer iedereen een persoonlijke reactie kunnen geven. Daarom beantwoorden wij ook regelmatig kijkersvragen in onze video’s”, aldus de vloggende YouTubers.

Leestip:  Het unieke gevoel van kamperen

Erik en Wilma

Erik en Wilma zijn te volgen via hun YouTube kanaal ‘Camper TV’ op YouTube.com/campertv

 4.4/5 (16)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in