Campings in Zuid-Holland Zuid zijn ook weer beperkt open

Per vandaag mogen de campings in Zuid-Holland Zuid ook weer recreatieve overnachtingen aanbieden. Dit heeft veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid vandaag naar buiten gebracht.

Melding van de veiligheidsregio: Het verbod op het aanbieden van recreatief nachtverblijf wordt ingetrokken. Conform de landelijke lijn blijft het verboden om gemeenschappelijk sanitair bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden geopend te houden. De regels voor de markten zoals die de afgelopen twee weken van kracht waren, blijven voorlopig ongewijzigd.

Gemeenten in regio Zuid-Holland Zuid

Onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid vallen de onderstaande gemeenten:
Alblasserdam
Gorinchem,
Hardinxveld-Giessendam: Boven-Hardinxveld, Giessendam en Neder-Hardinxveld
Hendrik-Ido-Ambacht
Hoeksche Waard: Bestaande uit de voormalige gemeenten: Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen
Molenlanden: Arkel (dorp)Arkel, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Groot-Ammers, Kinderdijk, Langerak, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Hoornaar, Noordeloos en Schelluinen
Papendrecht
Sliedrecht
Heerjansdam
Zwijndrecht

De sanitair gebouwen zijn wel gesloten

De gemeenschappelijke ruimtes (zoals de sanitair gebouwen) moeten nog wel gesloten blijven. Dat houdt in dat er alleen gekampeerd kan worden als je zelf sanitaire voorzieningen hebt (zelfvoorzienend) of een camping met privé sanitair boekt. Voor het legen van de chemische toiletten zijn, waar nodig, door de campings aanpassingen gedaan en protocollen vastgesteld om de afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen.

Leestip:  De verstening van campings gaat ten koste van het aantal kampeerplekken

Neem je eigen privé sanitair mee

Kun je geen camping met privé sanitair meer boeken en/of heb je een vouwwagen of tent? We hebben alle mogelijkheden voor het maken van je eigen privé sanitair op een rijtje gezet in het artikel: Maak je eigen privé sanitair op de camping.

In diverse veiligheidsregio’s worden de campings langzamerhand weer geopend. In welke regio’s kamperen weer mogelijk is vind je in ons artikel: Campings die open (mogen) zijn tijdens de corona-crisis.

 4.8/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in