Camping Quinta do Rio aan de Tãmega

Quinta do Rio ligt midden in een ecologisch gebied aan de schitterende verfrissende (zwem)rivier de Tãmega met aangrenzend aan ons terrein diverse privé-strandjes. Zwemmen, kanoën, natuur, wandelen, fietsen maar vooral lekker genieten! Volgens velen een paradijs. Quinta do Rio is van oudsher een wijnboerderij (Vinho Verde) met ruime wijnterrassen.

Quinta do Rio

Ze verhuren volledig ingerichte Tipi’s, Cabin en lodges, allemaal voorzien van een eigen terras met privacy, vuurplaats en schaduw. Deze kleine camping is uniek en veelzijdig, of je nu met tent, vouwwagen, camperbusje (max 2750kg) komt. Je kunt op een van vele terrassen een ruime plek kiezen tussen de wijnranken. Door de grote plataan, mimosa, kurkeik, kastanjebomen, eucalyptus zijn er veel schaduwplekken en ook geen muggen.

Voor de rustzoekers of stelletjes hebben we van een nieuw stuk terrein (circa 6000m2) direct aan de rivier, 8 zeer ruime speciale kampeerplaatsen gemaakt. Vanuit je tent/vouwwagen zo de (zwem)rivier in. Elke vlakke plaats van 100m2 tussen de wilde begroeiing heeft daardoor heel veel privacy, schaduw en eigen privéstrandje en zijn ze voorzien van een eco-koelkast. Centraal is ook hier een kampvuurplaats.

Leestip:  RTL 4 komt vanaf februari met nieuwe afleveringen CAMPINGtijd
Sanitair & zwemmen

Het sanitair is basic maar doeltreffend. Lekker ontspannend douchen zónder die vervelende douchemuntjes. Of kies één van de buitendouches, volledig zon verwarmd.

Een oude granieten waterbak (7×4) doet dienst als natuurzwembadje met hun eigen bronwater. Maar je kunt natuurlijk ook zwemmen in de brede rivier. Deze rivier heeft een kleine dam waardoor het water aan de ene kant nagenoeg stil staat en aan de andere kant snel stroomt. De Tãmega is ook geschikt om op te kayakken (Kayaktocht start vanaf de quinta), of om gewoon lekker te dobberen.

Eten en drinken in de buurt

In de lokale ‘Mini-mercado’ kun je je simpele inkopen doen, op zijn Portugees: zolang de bar open is, is de winkel ook open. Alleen maandags gesloten. Het kan wel zijn dat de eigenaren Julio of Fatima in de ernaast liggende bar aan het werk zijn. Hun Portugese kip piri piri is trouwens zeer aan te bevelen. Compleet met typisch Portugese sfeer: TL-verlichting, tegels en Portugese vriendelijkheid.

Leestip:  De mooiste onontdekte plekjes in Europa om te kamperen

Kijk voor meer informatie op Quinta do Rio

 

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in