Camping Mas la Bauma Vallfogona de Ripolès

Camping Mas la Bauma “huis van de overhangende rots” is, zoals de Spanjaarden het noemen, een camping Masia, wat je kunt vertalen als kampeerplaats bij een boerderij. Het is een kleine camping op twee kilometer van het dorp Vallfogona de Ripolès. Gelegen in een kleine vallei in de groene uitlopers van de Pyreneeën ten noorden van Barcelona biedt hij plaats aan 24 tenten. De kampeerplaatsen liggen op weideterrassen rondom de oude boerderij. Het terrein wordt doorsneden door een beek met zwempoeltjes. De vallei wordt omringd door gemengd bos. De camping is een familiebedrijf en door haar kleinschaligheid heerst er een gemoedelijke sfeer. De omgeving van Mas la Bauma is een echt wandelgebied met vele mogelijkheden: van kleine wandelingen tot ruige bergtochten. Door de ligging op 1000 meter hoogte is het klimaat prettig. Overdag is het warm, in de avond en nacht aangenaam koel.

Camping
Warme douches zijn aanwezig. Er is een bar met terras die elke dag open is. Hier worden een aantal keer per week maaltijden geserveerd en er zijn altijd tapas verkrijgbaar. Het dorp, op wandelafstand, heeft een restaurant en een bakker annex kruidenier café-restaurant. Op de camping is geen publieke telefoon aanwezig er is wel mobiel bereik en een mobiele telefoon kan opgeladen worden. Vanuit het dorp kan ook gebeld worden. De camping is niet bereikbaar met caravan of vouwwagen. Wel met een kleine aanhangwagen. Deze kan echter niet bij de kampeerplekken staan. De kampeerplekken zijn niet bereikbaar met de auto. De auto kan wel tijdelijk in de buurt van de plekken komen om uit te laden. Het laatste stukje gaat altijd te voet evt. met behulp van een kruiwagen kunnen de spullen verplaatst worden.

Leestip:  La Maison Des Trois Grands omringd door schilderachtige dorpjes

Voorzieningen
Op de camping is geen stroom bij de kampeerplekken. Koelelementen kunnen ingevroren worden en er is de mogelijkheid om voedsel koel te houden in een centrale koelkast. Ouders met hele jonge kinderen (onder de 4 jaar) moeten er rekening mee houden dat het terrein bestaat uit oude weideterrassen met hoogte verschillen. Voor de kinderen is er op Mas la Bauma veel natuur en zijn er poeltjes in de rivier voor eindeloos speelplezier. Er is een voetbal/volleybalveld, tafeltennistafel en voor de kleintjes een zandbak. Bij het terras is een ruimte met leesboeken en spelletjes. In het dorp is een open lucht zwembad met kantine en heerlijke groene veldjes om te zonnen, kletsen en spelen. Het zwembad is te bereiken via een mooie wandeling door de heuvels of met de auto natuurlijk. De camping heeft geen animatieprogramma.

Omgeving
De directe omgeving van Mas la Bauma is een schitterend wandelgebied voor korte en lange wandelingen. De uitzichten zijn fantastisch en er zijn veel schaduwrijke routes door de bossen. Ook komt de “Route Randonee” vlak langs de camping. Het dorp Vallfogona is een sfeervol dorpje met een oude ommuurde kern. Het is met de auto, maar ook via diverse wandelpaden te bereiken. In de nabijheid van de camping en het dorp zijn gemarkeerde wandelingen uitgezet.
MaslabaumaOp een klein half uur rijden liggen Ripoll en Olot, twee stadjes met goede voorzieningen, gezellige markten en winkels. Figueras, de stad met het beroemde Dali-museum, ligt op een uur rijden van de camping. Banyolas, op drie kwartier rijden, is een oud kuuroord met een azuurblauw vulkanisch meer. Het is daar heerlijk zwemmen en rusten onder de bomen. Barcelona, stad van Gaudi, te bereiken per trein, bus of auto, ligt ruim 100 km zuidelijker. Vanuit Ripoll vertrekt zeer voordelig ieder uur een trein naar Barcelona. Girona, met haar basiliek en gezellige oude binnenstad, ligt op één uur rijden. Met een speciaal treintje is het mogelijk het hoog in de bergen gelegen wandel – en skigebied van Vall de Nuria aan de grens met Frankrijk te ontdekken. Ook de stranden van Rosas en andere badplaatsen zijn als dagtrip te bezoeken.

Leestip:  Vakantiepark Schouwen is leuk voor de hele familie

Website Mas la Bauma

 5/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in