Camping Bissen aan de Sûre

Camping Bissen is een 4-sterren camping in Heiderscheidergrund (bij Esch-sur-Sûre) in Luxemburg, waar je kunt kamperen aan de oever van de Sûre. Tevens is er de mogelijkheid om een stacaravan te huren. Hier kun je een ontspannende vakantie in een prachtige omgeving met vele mountainbike- en wandelmogelijkheden doorbrengen.

De schilderachtige Sûrevallei is de ideale omgeving voor een ontdekkingsreis langs de burchten en kastelen. Het grootste stuwmeer van Luxemburg en de Ardennen biedt talloze watersportmogelijkheden, bovendien kun je op de camping zelf in de Sûre zwemmen.

Camping Bissen

De kampeerplaatsen van camping Bissen bevinden zich direct aan het water van de Sure. Je kunt jouw kind dus zien spelen in het water, of zelf gaan vissen. Daarnaast is er stroom beschikbaar (10A) en zijn er drie sanitairblokken verspreid over de camping.

Leestip:  Nederlanders brengen meivakantie door in Europa en Nederland
Sanitair

Camping Bissen beschikt over verzorgde, moderne sanitaire voorzieningen die elke dag schoongemaakt worden. Op hun camping vind je een gehandicapten- WC en douche, baby- en kindersanitair,  toilet en wastafel, individuele wascabines en verwarmt sanitair gebouw. Daarnaast is er ook een wasmachine, wasdroger en centrifuge aanwezig.

Vissen in de Sûre

Op Camping Bissen kun je vissen in het prachtige water van de Sûre, een rivier die langs de gehele camping loopt. Luxemburg is een paradijs voor hengelaars. In de meren en rivieren zit forel, snoek, baars, paling, karper en veel andere soorten vis.

Om van de oever van rivieren te vissen heb je een vergunning nodig, deze is te koop aan de receptie. Naast de visvergunning heb je ook een staatsvergunning nodig, deze i aan te vragen op: www.guichet.lu. Op de Sûre is vissen toegestaan op 2 km van de rivier langs de camping en er mogen maximaal 3 vissen per dag gevangen worden.

Leestip:  KRO-NCRV’s Groeten vanaf de camping volgt het campingleven in Nederland
Esch-sur-Sûre

Op 3 km afstand van Camping Bissen ligt verscholen tussen de bergen en omringd door de Sûre het plaatsje Esch-sur-Sûre. Het is één van de mooiste dorpjes van het land. De burchtruïnes (927) domineren het landschap, net als de rotsen die loodrecht uit de rivier omhoogrijzen. De wandeltocht van de camping naar dit dorpje loopt langs de Sûre en is werkelijk prachtig en is goed te belopen, ook voor kinderen.

Honden zijn welkom

Er zijn maximaal twee honden per plaats toegestaan en slechts één hond per huuraccommodatie. In de pods en in het appartement zijn geen honden toegestaan.

Op verzoek moet een vaccinatiecertificaat tegen hondsdolheid worden overgelegd.

Website: https://camping-bissen.lu

 4.6/5 (10)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in