Boek alvast een camping voor het najaar

Nu het kampeerseizoen door de coronacrisis een valse start heeft gemaakt is het misschien geen gek idee om alvast een (Nederlandse) camping te boeken voor het najaar.

Je zult daar waarschijnlijk nog niet aan (willen) denken en het is nog lang niet zover maar gezien de huidige situatie zou wel eens wat voordelen op kunnen leveren.

In het najaar verwachten wij meer drukte op de campings

Misschien zijn we wat te voorbarig maar we verwachten dat er helaas campings zullen zijn die deze crisis niet gaan overleven. Het aantal campings in Nederland neemt al jaren af dus wordt het op de overgebleven campings sowieso al steeds drukker. Het aantal beschikbare kampeerplaatsen neemt dus af.

Nu al boeken helpt de campings er doorheen

In onze recente peiling geeft maar 27% van de kampeerders aan dat zij tijdens de coronacrisis gaan kamperen en 25% twijfelt en de campings zien reserveringen met 83% dalen. Door nu al een camping te boeken ben je verzekerd van een kampeerplaats en met je aanbetaling help je de campings om hun broek op te houden tijdens deze coronacrisis.

Leestip:  Family Resort Kleinenzhof beschikt nu over een belbushalte

Daarnaast zal het de camping eigenaren moed geven om door te bijten en met de lijst met reserveringen in de hand kunnen ze de banken veel makkelijker overtuigen om tijdelijk meer financiële ruimte te krijgen om de lopende kosten te dekken en hun personeel te behouden. Win – win voor iedereen dus!

Niet annuleren maar doorboeken

Had je al je vakantie geboekt en kun je het betaalde bedrag wel even missen, dan is ons advies om niet te annuleren en het geld terug te eisen. De campings kunnen de al betaalde bedragen goed gebruiken om de crisis door te komen. Boek je vakantie door naar het najaar en je hebt dan mogelijk ook voorrang op het vastleggen van een kampeerplek later in het seizoen.

Helaas geen 100% zekerheid

We weten niet hoe de crisis zich verder gaat ontwikkelen en wat de overheid gaat beslissen. In diverse regio’s zijn campings verplicht om de deuren gesloten te houden.

Leestip:  RTL 4 komt vanaf februari met nieuwe afleveringen CAMPINGtijd

Het zou dan misschien een optie zijn om de camping te boeken via een organisatie zodat je kunt uitwijken naar een andere regio en daarnaast heb je wat meer zekerheden.

Campings met privé sanitair

Het is wel toegestaan om te kamperen op een camping met privé sanitair.

 3.7/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in