Campings zien reserveringen 83% dalen

Door de coronacrisis komen er nauwelijks nieuwe reserveringen binnen en annuleringen zijn aan de orde van de dag. Ruim 50% van de ondervraagde ondernemers geeft aan te vrezen voor hun bedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van campingplatform JetCamp onder 2500 campings en vakantieparken in Nederland.

 

74% annuleringen

Niet alleen de boekingen voor de komende weken en maanden dalen. Ook annuleringen (74%) zijn aan de orde van de dag. Recreatieve ondernemers zitten hier zwaar mee in hun maag. De meeste campings bieden een voucher (45%) aan of geven geld terug (36%). Een relatief klein deel hanteert annuleringskosten of verwijst naar de algemene voorwaarden. Maar er zijn ook veel kleine (boeren)campings die werken zonder aanbetaling en alles kwijt zijn.

“De maanden april en mei zijn goed voor 35% van onze omzet, we zullen er hard aan moeten trekken om dat later in het jaar nog enigszins goed te maken” stelt 1 van de respondenten in het onderzoek.

Leestip:  Genieten in hartje Zwartsluis aan het Zwartewater
25 zelfstandig opererende veiligheidsregio’s.

Inmiddels is ruim 70% van de campings gesloten. Het overgrote deel op last van de overheid (66%). Het overheidsbeleid omtrent het sluiten van campings wordt uitgevoerd door 25 zelfstandig opererende veiligheidsregio’s. Dit zorgt voor een onoverzichtelijke uitvoering van de maatregelen. In sommige regio’s zijn bedrijven verplicht dicht, in andere regio’s mogen campings openblijven, maar is bijvoorbeeld het sanitair verplicht gesloten.

“Wat als je wel 1.5 meter kunt regelen in een sanitair gebouw (wij hebben de deuren aan de buitenzijde), waarom mag ik dan niet open”, stelt een respondent uit Friesland.

Ondernemers staan achter maatregelen

De impact voor campings is groot. Ruim 50% vreest voor het voortbestaan als de overheid niet snel met passende hulp komt. Met de verruiming van de TOGS regeling kunnen nu ook campings en verhuurders van vakantiehuisjes een beroep doen op de eenmalige bijdrage van €4000.  Opvallend is dat ondanks dat campings en vakantieparken hard worden getroffen ruim 80% van de campings achter de maatregelen staat die de overheid heeft genomen.

Leestip:  GearShare.nl - Meer avonturen, Minder spullen

“Beginnende bedrijven hebben nog geen buffer kunnen opbouwen. Nieuwe en mooie bedrijven verdienen het om te overleven”, stelt een ondernemer uit Haaksbergen die recent een camping is begonnen.

#helpjefavorietecamping

“Het grootste probleem is momenteel het ontbreken van directe inkomsten. Daarmee willen we camping en vakantiepark ondernemers helpen”, aldus Erwin Hoevenaar (oprichter van JetCamp). We hebben ons platform razendsnel aangepast zodat campings en vakantieparken de mogelijkheid hebben om gift-vouchers aan te bieden. Vermelding op JetCamp en het aanbieden van gift-vouchers is kosteloos. Kampeerders kunnen via www.jetcamp.com/voucher hun favoriete en/of bevriende camping een steuntje in de rug geven.

 4.5/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in