Belangrijke checks voor de camper

Sommige camperaars rijden het hele jaar met hun camper, maar er zijn ook veel camperaars die hun camper laten overwinteren in de stalling. Het nieuwe camperseizoen begint nu echt en de camper kan weer de weg op. Waar moet je allemaal op letten als je de camper uit de stalling haalt?

Belangrijke checks voor na de winterstalling

Loop een rondje om de camper voordat de camper uit de stalling gereden wordt. Zo kun je zien of er misschien schade is ontstaan. Neem bij schade contact op met de verzekeraar.

Heb je de reservesleutel van de camper aan de stallinghouder afgegeven? Vergeet niet om deze weer mee te nemen.!

Is het kenteken opgeschort? Meld dit dan weer aan bij de RDW.

Controleer de geldigheidsduur van de APK. Want let op: bij een verlopen APK is de camper niet verzekerd en kun je een boete krijgen.

Hoe ben je verzekerd? Klopt dit nog allemaal? Controleer de gewenste dekking van de verzekering. Wat past bij de camper en jouw wensen? WA of (beperkt) Casco? Welk eigen risico hoort bij jouw polis? Kijk voor meer informatie op nkc.nl/camperverzekering.

Leestip:  Bungalowtenten Vacansoleil blijven in Nederlandse handen

Check de banden. Zijn deze nog goed?  Wat is de leeftijd? Hebben ze nog voldoende profiel?

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Voor een groot deel van Europa is het niet meer verplicht de groene kaart in de camper te hebben. (Let op!! in sommige landen nog wel verplicht). Al bestaat deze verplichting niet meer, het is nog steeds handig om de meest recente groene kaart bij je te hebben vanwege de verzekeringsgegevens, de praktische informatie en de contactgegevens die erop staan.

Weer rijden in de camper kan even wennen zijn. Zorg dat je de buitenmaten van de camper altijd bij de hand hebt. Bijvoorbeeld door een briefje met de maten bij het dashboard te plakken. In één oogopslag kun je zien of de camper onder een viaduct door past of dat ene smalle bruggetje over kan.

Leestip:  Avontuurlijk kamperen

Bron: NKC

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in