ANWB: Nissan X-Trail beste caravantrekker van het jaar

De Nissan X-Trail e-Power e-4orce is overtuigend gekroond tot ANWB Trekauto van het Jaar 2023. Volgens de jury is de bijzondere aandrijftechniek precies wat de kampeerder zoekt die moeiteloos met de caravan op stap wil. De auto rijdt altijd elektrisch, de verbrandingsmotor dient alleen als generator om de accu op te laden. Met zijn uitstekende rij-eigenschappen, wegligging, comfort en binnenruimte gooit de Nissan hoge ogen. ‘Echt een auto voor lange reizen’, aldus de jury.

In de race voor de verkiezing van de Trekauto van het Jaar 2023 waren:

  • Nissan X-Trail e-Power e-Force
  • Tesla Model Y Long Range AWD
  • Opel Astra 1.6 turbo Hybrid
  • Renault Austral E-Tech hybrid 200
  • Mazda CX-5 e-Skyactiv G 165 automaat FWD
  • Ford Focus 1.0 Ecoboost 155 mild hybrid Wagon

De jury over de winnaar: “De wegligging van de X-Trail is uitstekend, onder alle omstandigheden. Daarnaast scoort het rijgedrag dankzij de volledig nieuw ontwikkelde aandrijflijn zeer hoog. De meerwaarde van deze elektrisch aandrijving, waarbij de verbrandingsmotor dient als generator om de accu op te laden, is duidelijk merkbaar. Het one pedal systeem, waarbij de auto sterk afremt zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat, is goed doseerbaar en draagt bij aan het optimaal opladen van de aandrijfaccu. De X-Trail biedt ook ruim voldoende binnen- en bagageruimte. Lof is er ook voor de bedieningsknoppen, die ondanks hun beperkte grootte goed vindbaar zijn. Samengevat: echt een auto voor (lange) kampeerreizen”.

Leestip:  Roompot en Landal GreenParks gaan samen verder
Beoordeling

In de jaarlijkse verkiezing, die wordt geïnitieerd door het magazine ANWB KampeerKampioen, heeft de jury de deelnemende auto’s beoordeeld op een groot aantal aandachtspunten zoals wegligging, prestaties en binnenruimte. De ervaringen werden opgedaan tijdens een testrit over een vooraf uitgezette, veelzijdige route op de openbare weg. Elke auto trok een caravan van 1.350 kg, wat overeenkomt met de massa van de gemiddelde Nederlandse caravan.

Keuze
De keuze van de deelnemende auto’s is gemaakt door de ANWB KampeerKampioen en ANWB Experts. Bij de selectie is gelet op onder meer trekgewicht, technische innovatie, prijsstelling en relevantie voor de markt. Voor de kandidaatauto’s gold dat de catalogusprijs van de basisuitvoering bij het maken van de selectie niet hoger mocht zijn dan € 55.000, elektrische auto’s kwamen in verband met de actieradius alleen met het grootst beschikbare accupakket in aanmerking voor de titel. Helaas was een aantal interessante, met name elektrisch aangedreven, nieuwkomers niet in de juiste specificaties beschikbaar tijdens de testperiode. Deze zullen in 2024 aan de line-up worden toegevoegd.

De jury van de Trekauto van het Jaar 2023 bestond uit:

Ruud Wenting, ANWB Kampeerspecialist (juryvoorzitter); Mickel van Erp, ANWB Experts; Patrick Verhoeven, kampeerexpert en ergonoom; Glenn Bronckers, technisch trainer AutoNiveau/Innovam; Samantha Mense, instructeur ANWB-Rijopleidingen en Paul Cnossen, Trekautospecialist ANWB KampeerKampioen.

Leestip:  Campingstoelen met gepatenteerde Rocker™-technologie

Meer informatie en beoordelingen van de deelnemende auto’s is te vinden op:

anwb.nl/auto/trekauto/trekauto-van-het-jaar-2023.

Over de KampeerKampioen

De KampeerKampioen is al meer dan 80 jaar hét toonaangevende kampeermagazine van de ANWB. Met een maandelijks bereik van 360.000 lezers is de KampeerKampioen het grootste reis- en vrijetijdsmagazine van Nederland.

 2.8/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in