ANWB-koffer onderweg naar Prinsjesdag

Zes suggesties voor het kabinet voor volgend jaar

De komende week werkt de politiek aan de plannen die op Prinsjesdag worden gepresenteerd. De ANWB vindt het belangrijk dat de politiek daarin aandacht heeft voor de betaalbare en schone mobiliteit en voor de natuur.

 

Foto: Het koffertje van de ANWB onderweg naar Prinsjesdag

Iedereen moet op een zorgeloze en betaalbare manier met plezier onderweg kunnen zijn in een duurzame samenleving. Daarom doet de ANWB de politiek zes suggesties voor volgend jaar.

  1. Blijf aandacht geven aan de fiets. Het kabinet heeft veel aandacht voor de fiets en maakt veel geld vrij voor veilige fietsinfrastructuur. Ook wil het kabinet de fiets gebruiken als wapen tegen armoede. We werken hier graag aan mee met ons ANWB Kinderfietsenplan.
  2. Houd de accijns op brandstof laag. Om te voorkomen dat mensen in financiële problemen komen door hoge brandstofkosten vindt de ANWB dat de accijnsverlaging ook in heel 2023 moet blijven bestaan.
  3. Zorg voor subsidie voor een elektrische auto voor iedereen. Door de subsidiepot voor de aankoop van nieuwe én tweedehands elektrische auto’s te vergroten en het gereserveerde budget voor 2024 al in 2023 beschikbaar te stellen, kunnen meer mensen de stap naar een schone elektrische auto maken.
  4. Breng maatregelen tegen files terug. De ANWB wil dat de extra bergers en weginspecteurs die op een aantal drukke wegen snel in actie konden komen om het verkeer snel door te laten rijden na een ongeluk of verstoring na 2023 aan het werk kunnen blijven. Nu lopen deze extra maatregelen eind dit jaar af.
  5. Stel een garantiefonds voor vliegreizigers. Reizigers die nu een los vliegticket kopen kunnen in de problemen komen als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat. Zij verliezen in dat geval het aankoopbedrag of moeten zelf een nieuw ticket kopen om thuis te komen. De ANWB wil dat er in 2023 een garantiefonds komt waar deze reizigers aanspraak op kunnen maken.
  6. Meer natuur op fiets- en loopafstand. Natuur van goede kwaliteit op loop en fietsafstand is belangrijk voor een leefbare stad of dorp. Daarom wil de ANWB dat de politiek in 2023 naast natuurgebieden ook gaat investeren in natuur in wijken, dorpen en steden.
Leestip:  ANWB Alarmcentrale: ruim 11.000 meldingen

Website ANWB: www.anwb.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in