Camper TV gaat overwinteren: Overwinteren 3.0

Camperliefhebbers en videomakers Erik en Wilma van het populaire YouTube kanaal ‘Camper TV’ gaan vanaf oktober voor de derde keer een overwinterreis maken door Portugal en Spanje. Tijd om hen eens aan de tand te voelen wat ze deze keer voor ogen hebben.

Wat zijn jullie plannen voor dit seizoen?

“We gaan vanaf begin oktober starten met onze trip. Vorig jaar stond in het teken van ‘ontdekken’. We wilden zoveel mogelijk verschillende soorten locaties laten zien aan onze kijkers en dat is aardig gelukt: we hebben op maar liefst 78 verschillende plekken overnacht. Dit seizoen gaan we proberen de drukte van de kust wat te mijden en iets meer het binnenland aan te doen. Daar is het een stuk rustiger en vaak ook nog iets goedkoper. De nadruk komt in deze reis dan ook meer te liggen op cultuur en natuur.

Hoe ziet jullie reis er uit?

“Nieuw dit jaar is dat we een samenwerking hebben met Campercontact. De app heeft naast camperlocaties en campings nog een andere interessante functie, namelijk de camperroutes. Dit zijn routes die zijn ontwikkeld door ervaren reisbegeleiders van de NKC, aanvankelijk ten behoeve van groepsreizen. Daarnaast worden er routes aangeboden in samenwerking met partner: camperroutes.nl. Met een camperroute kun je een campertrip goed voorbereiden en vervolgens zelf in je eigen tempo rijden. Een voordeel van de camperroutes lijkt ons dat je de reis thuis goed kunt voorbereiden en dat een heleboel uitzoekwerk al voor je is gedaan. Wij gaan dit jaar een deel van een camperroute rijden, namelijk de route ‘Van Baskenland tot Algarve. Uiteraard nemen we de kijker weer mee in onze ervaringen met de camperroute.

Leestip:  LEAVV Zet Duurzaam Kamperen op de Kaart
Hoe gaat het met jullie YouTube kanaal?

Ons kanaal blijft maar doorgroeien. Inmiddels hebben we ruim 18.300 abonnees. Als het indit tempo door blijft gaan dan verwachten we einde van dit jaar of begin volgend jaar de 20.000 volgers te halen. Hoe dat komt? Wij krijgen vaak te horen dat onze video’s van professionele kwaliteit zijn en dat wij onszelf zijn. Iedere video is een soort televisieprogrammaatje met diverse onderwerpen. Zo laten we altijd onze route zien, de overnachtingslocatie en iets van de omgeving. Ook hebben we Tips&Trics voor de beginnende camperaar waarvan er de afgelopen coronajaren veel van zijn bijgekomen. We vinden het fijn dat we onze ervaring kunnen delen met nieuwe camperaars. Een camper is best ingewikkeld als je er net mee begint en voor ons is het allemaal gesneden koek. Hoe leuk is het als je die kennis kunt delen? Wij krijgen daar veel positieve reacties op.

Leestip:  Pipowagen Limburg in de bossen van Belgisch Limburg
Waarom een seizoen 3 op YouTube?

Vorig jaar was een enorm succes. We merkten dat de kijkers het fijn vonden om ‘virtueel’ met ons mee te reizen en onze belevenissen vanuit het koude Nederland en België te volgen. Alle reden dus voor een nieuw seizoen dat we tot ‘Overwinteren 3.0’ hebben omgedoopt. We zullen vanaf 16 oktober iedere zondag om  08.00 uur een nieuwe aflevering publiceren.

Erik en Wilma zijn te volgen op YouTube.com/campertv Als u niets van hun avonturen wilt missen dan kun u het beste even gratis abonneren op hun YouTube kanaal.

 4.6/5 (25)

Wat is je waardering?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in