5 tips om het fijnst te slapen onder de sterren

Het is écht een ervaring om in slaap te vallen terwijl je naar de heldere sterrenhemel kijkt. Maar hoe kun je dat nu het beste doen? Wij zetten vijf tips voor je op een rij.

1 – Kies voor een yurt

Je hebt vast wel eens gehoord van een yurt, een Mongoolse tent. Deze manier van kamperen wordt steeds populairder. Hierbij verblijf je in een ronde, ruime tent. Met een beetje fantasie kun je er een circustent in zien. Het grote voordeel van een yurt is dat er midden in het tentzeil een koepel is, waarmee je ’s nachts naar de sterren kunt kijken. Mocht je dus niet buiten willen slapen, maar wel een mooi uitzicht willen, dan is dit dé manier.

2 – Kies een goede slaapzak en gebruik hem goed

Wil je wél buiten slapen? Zorg dan dat je een goede slaapzak hebt. In de buitenlucht koelt het namelijk sneller af dan in een tent of camper. Daarom is het belangrijk dat je ’s nachts warm genoeg bent. Een mummieslaapzak is de ideale optie om dat te garanderen. Zoals de naam al aangeeft, gaat deze slaapzak ook over je hoofd heen. Dat is fijn, want je hoofd koelt nogal snel af en je wilt niet onderkoeld raken. Nog een nuttige tip: zorg dat je lekker warm bent als je de slaapzak in gaat. Het materiaal isoleert namelijk, maar dat werkt beter wanneer je lichaam warm is.

3 – Bespaar niet op je slaapmat

Natuurlijk is het logisch dat je niet al te veel geld wilt uitgeven aan je kampeertrip. Maar je slaapmat is het laatste waar je op wilt bezuinigen. Tenminste, als je de volgende ochtend geen stijve rug en pijn in je ledematen wil hebben. Een goede isolatiewaarde is de snelste weg naar optimaal slaapcomfort onder de sterren.

4 – Verklaar de oorlog aan vocht

Hoe vochtiger jij bent, je kleren zijn of je tent is, des te moeilijker het is om warm te worden. Zorg dus dat je vocht zo veel mogelijk tegengaat. Goed ventileren, met droge haren gaan slapen, je handdoeken goed drogen voordat je ze weglegt: het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat je fijn kunt slapen onder de sterren.

5 – Check de voorwaarden van je reisverzekering

Dit is niet iets waar je direct aan denkt, maar het is van groot belang dat je weet wat je reisverzekering dekt en wat niet, zodat je hier rekening mee kunt houden. Lees dus op je gemak de voorwaarden door voordat je vertrekt.

Veel plezier met het kamperen in de open lucht of in je tent/yurt!

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in