1e Daktentfestival krijgt vervolg in Nederland én België

De 120 deelnemers (oudste 70 jaar, de jongste 7 maanden), 51 daktent-equipes uit Nederland, België en Duitsland en 22 verschillende daktentmodellen hebben afgelopen september van het eerste Daktentfestival in Nederland een succes gemaakt. In 2019 worden er daarom twee daktentfestivals georganiseerd. Naast de editie in Nederland komt er ook een editie in België.

Al tijdens het festival in Schipborg kregen de Vlaamse Célèste de Groot en Martijn van Eemeren het idee om een soortgelijk kampeerweekend met daktenten te organiseren in België. Zelf kamperen ze al 6,5 jaar samen, eerst met een pop-up tentje, daarna een opblaasbare tent en anderhalf jaar geleden kochten ze hun daktent. Hun enthousiasme dragen ze graag over naar andere mensen die geïnteresseerd zijn in het kamperen in een daktent. Een festival met ervaringsdeskundigen is  daarvoor een ideaal middel.

daktenten-festival

Daktent wordt steeds populairder

De meeste mensen kennen de avontuurlijke aanblik van een daktent bovenop een terreinwagen in Afrika of Australië. Steeds meer kampeerders ontdekken ook de mogelijkheden van de daktent op een normale personenwagen. Want dat kan al snel. Voor een kleine personenauto als bijvoorbeeld een VW Polo of zelfs Fiat Panda zijn er al 2-persoons daktenten verkrijgbaar. Voordelen zijn er veel. Zo is het slapen op het dak behaaglijker dan in bijvoorbeeld een grondtent, omdat je veel minder last hebt van optrekkende kou. Een daktent houdt de kofferruimte vrij en wordt op een drassige kampeerplek niet vies. En het opzetten gaat net zo snel als een pop-up tent. Wanneer je dus veel onderweg bent en op verschillende plekken overnacht, is een daktent ideaal. “Momenteel zie je dat veel mensen de daktent gebruiken voor een roadtrip door Scandinavië, waar wildkamperen nog mag. Overal waar je met de auto kunt komen, kan je daar dus kamperen en dat geeft een ultiem gevoel van vrijheid”, vertelt Celéste.

Leestip:  primeur: Het allereerste Noorderzon Camperfestival
Eerste Daktentfestival in België

Kasterlee, in de Antwerpse Kempen, is het decor van het eerste Daktentfestival in België. Deelnemers kunnen ervaringen met elkaar uitwisselen over reisdoelen en bezoekers zijn zaterdagmiddag 15 juni welkom om in contact te komen met daktentkampeerders en vragen te stellen. Celéste en Martijn zullen tevens een interactieve presentatie houden over het kamperen op het dak van je auto, met handige tips en tricks. Verder is het kampeerweekend vooral bedoeld om gezellig samen te zijn.

Samen met Ivar van der Leij, organisator van het festival in Nederland, bundelen ze nu hun krachten en worden er in 2019 twee festivals georganiseerd.

Eerste Daktentfestival in België
14 – 16 juni 2019
Camping Houtum, Kasterlee, Antwerpse Kempen
www.daktentenfestival.be

Tweede Daktentfestival in Nederland
13 – 15 september 2019
Camping de Vledders, Schipborg, Drenthe
www.daktentfestival.nl

Leestip:  De SVR Vakantiebeurzen gaan bijna beginnen!

Kaarten voor beide festivals zijn per 1 februari te bestellen op de respectievelijke websites.

Op het eerste Daktentfestival van Nederland was de iconische Trabant daktent uit 1978 te zien, maar ook de allernieuwste iKamper Skycamp, welke sinds 2018 in Europa verkrijgbaar is.

Een video-impressie van het eerste Daktentfestival van Nederland is te zien op de website van het daktentfestival op www.daktent-festival.nl . Beide festivals worden mede mogelijk gemaakt door Campwerk Nederland (www.campwerk.nl) en iKamper BeNeLux (www.ikamper.com).

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in