Eerste Daktentfestival in Nederland krijgt vervolg

De 120 deelnemers (oudste 70 jaar, de jongste 7 maanden), 51 daktent-equipes uit Nederland, België en Duitsland en 22 verschillende daktentmodellen hebben van het eerste Daktentfestival in Nederland een succes gemaakt.

Het kampeerweekend voor daktentkampeerders dat van 28 – 30 september werd
gehouden in Schipborg (Dr.) krijgt daarom een vervolg.

daktent 1

Het eerste daktentfestival van Nederland

Organisator Ivar van der Leij had niet gerekend op zoveel participatie. “Van tevoren had ik gehoopt op een 25 tot 30 daktenten. Dat we nu met 51 daktenten op de camping stonden had ik niet gedacht. Uiteindelijk hebben we bij 51 daktenten de limiet gezet, om het enigszins overzichtelijk en gezellig te houden”.

Het aantal deelnemers en ook het aantal bezoekers dat de camping bezocht op
zaterdagmiddag geeft aan dat daktentkamperen onder de aandacht is bij kampeerders.

“Er waren bezoekers uit geheel Nederland en uit Duitsland om met ervaren daktentkampeerders te kunnen spreken. De aantrekking ligt in het feit dat alle merken te zien zijn, maar ook allerlei combinaties auto en daktent. Zo waren er veel compacte auto’s zoals een Fiat en Mini, maar ook de wat grotere gezinswagens, terreinwagens en zelfs trailers waarop de daktenten zijn gemonteerd.”

Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Er komt zeker een tweede editie van het Daktentfestival. Waar en wanneer is nu nog niet bekend. “We hebben nu eerst de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht voor de boeg. Ook daar zien we dat er veel aanbieders van daktenten zijn en we verwachten dan ook op de beurs veel interesse voor deze manier van kamperen.”

Leestip:  PUMP IT UP! de Air Shelters van Coleman

daktent 2

Op het eerste Daktentfestival van Nederland was de iconische Trabant daktent uit 1978 te zien, maar ook de allernieuwste iKamper Sky4x, welke sinds dit voorjaar in Europa verkrijgbaar is.

Een video-impressie van het eerste Daktentfestival van Nederland

Kijk voor meer informatie op de website van het Daktentfestival.nl

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in