Wat zijn de mogelijkheden voor een reisverzekering?

Tijdens je vakantie is het lekker als je echt tot rust kunt komen. Toch is dit niet vanzelfsprekend. Er kunnen immers allerlei dingen voorvallen als je op vakantie bent. Zo kan jebagage bijvoorbeeld zoekraken of gestolen worden. Daarnaast kun je in het buitenland in het ziekenhuis belanden. Heb je geen reisverzekeringen? Dan draai je zelf op voor de kosten. Reden genoeg om zo’n verzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Om je een handje te helpen, zetten we hier de mogelijkheden voor een reisverzekering op een rijtje.

Standaarddekking

Stel je geen al te hoge eisen aan een reisverzekering? Dan kies je voor de standaarddekking. Je bent hiermee onder andere verzekerd voor calamiteiten tijdens een vakantie of weekendje weg. Maak je extra kosten omdat je bijvoorbeeld eerder naar huis moet? Of kun je door omstandigheden niet verder reizen? Dan valt dit binnen de standaarddekking van een reisverzekering. Bovendien ben je verzekerd voor aansprakelijkheid van schade aan je vakantieverblijf. Tot slot dekt de standaarddekking persoonlijke hulp in het buitenland.

Aanvullende modules

Wil je een reisverzekering afsluiten? Dan kun je enkel voor de standaarddekking kiezen. Toch gaat deze dekking voor lang niet iedereen ver genoeg. Als dit ook voor jou geldt, kun je één of meerdere aanvullende modules afsluiten. Bij de meeste verzekeraars kun je uit verschillende modules kiezen. Om jehier wat meer inzicht in te geven, zetten we er hieronder een aantal op een rijtje:

1. Wintersport

Op een wintersportvakantie is de kans op verwondingen en/of schade een stuk groter dan bij iedere andere vakantie. Vandaar dat vrijwel iedere verzekeraar hier een speciale module voor heeft. Sluit je deze aanvullende module af bovenop jereisverzekering? Dan kun je onbezorgd op wintersport.

2. Annulering

Kan je vakantie onverhoopt niet doorgaan? Of moet je je vakantie halsoverkop onderbreken omdat er thuis iets gebeurd is? Dan krijg je vaak niet de gehele reissom terug. Deze kans is een stuk groter als je voor de aanvullende module annulering kiest. Met deze annuleringsverzekering kies je zelf welk bedrag je wilt verzekeren.

3. Bagage

Tijdens een vakantie kan er van alles met je bagage gebeuren. Reis je met het vliegtuig? Dan kan je koffer bijvoorbeeld zoekraken en nooit op de plaats van bestemming arriveren. Daarnaast kun je te maken krijgen met diefstal of verlies. Met deze aanvullende module verzeker je je bagage tegen dergelijke voorvallen. Geld is niet standaard meeverzekerd, maar hier kun je wel voor kiezen.

Reisverzekering afsluiten

Ga je binnenkort op vakantie en ben je overtuigd van het nut van een reisverzekering? Sluit er dan tijdig eentje af. Hier hoef je tegenwoordig de deur niet meer voor uit, want bij vrijwel iedere verzekeraar kun je online een reisverzekering afsluiten. Je selecteert simpelweg hoe je je wilt verzekeren en vult jegegevens in. Hierdoor kost een reisverzekering afsluiten je nauwelijks tijd.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in