Camping La Jonquille met een prachtig uitzicht

Camping La Jonquille met prachtig uitzicht, ligt in een rustige en stille omgeving. Herman en Jacqueline zijn gastvrij en hartelijk. Je kunt aan alles merken dat ze hun camping met zorg en aandacht beheren.

Camping La Jonquille bestaat uit twee plateaus. Het beneden plateau is bedoeld voor rustzoekers van 13 jaar en ouder. Hier zijn 11 ruime plaatsen van gemiddeld 100 m2 voor tent, caravan of campers , waarvan enkelen schaduwrijk. Het plateau boven op de heuvel is het tentenveld voor families en fietsers, maar ook kleine kampeerbusjes zijn hier welkom.  Hier zijn geen vaste plaatsen.

Op dit plateau is ook de gemeenschappelijke ruimte met boeken, spelletjes, een grote tafel, een keukentje en het cafeetje  ‘le Théatre’, open van 17.00 t/m 19.00. Alle plaatsen hebben stroomaansluiting ( 6A-16A). Op beide plateaus zijn 7 waterpunten, een afwasplek en een toiletgebouw ( beneden toegankelijk voor mindervaliden)

Leestip:  Volgende zomer kamperen in Oostenrijk? Hier moet je op letten

Overige voorzieningen

Een wasmachine en een droger, een leegplaats voor chemische toiletten en grijs water, een winkeltje en veel toeristische info in de receptie,

broodservice van maandag t/m zaterdag.

Verder tot jouw beschikking

Een boogschietbaan, vrij te gebruiken voor ervaren schutters, onder begeleiding voor amateurs. Verder is er een ping-pongtafel, jeu de boulebaan, badmintonnet en –rackets, spellen als o.a. ‘kub’, een zandbak, schommel, glijbaan en een klein badje, een verrijdbare barbecue en een vuurplaats.

Zij hebben geen Wi-Fi op de camping.

Dit zijnHerman en Jacqueline Herman en Jacqueline, ze heten je van harte welkom bij dit kijkje van de camping en hopen je enthousiast te maken om eens te komen kamperen!

Het dorp Hurecourt.

De camping ‘la Jonquille’ ligt zo’n 800 mtr buiten het dorp Hurecourt. Je kunt nog net de kerkklok horen slaan, 2 x achter elkaar voor als je de eerste keer even niet luisterde.
Het kleine dorp telt zo’n 45 inwoners.

Leestip:  Camping Fiederels ook voor de MTB liefhebber

De naam Hurecourt komt van het woord ‘hure’ dat ‘zwijnekop’ en ‘court’ dat hofje betekent: welkom dus in het zwijnekoppenhofje! Het dal waar het dorp ligt, was ooit een verzamelplaats voor wilde zwijnen, aan getrokken door de bron. Deze bron is er nog steeds, nu overdekt en loopt over in het grote wasbekken.

Website Camping La Jonquille: www.camping-la-jonquille.eu

 3.8/5 (4)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in