Van voetbalveld naar Landgoed DeCamping

Het voormalig voetbalveld van de vv ‘t Zandt is omgevormd tot een prachtig aangelegde camping met een landelijke uitstraling, waarbij voor elke camper, caravan en tent ruim plaats is! Een aantal onderdelen van het voetbalveld is nog bewaard gebleven zoals de dug-outs, lichtmasten (fungeren nu als stroompunten), de voetbalkantine (huidige recreatie/vergaderruimte en bar) en de kleedkamers (deze worden nu na een een fraaie verbouwing gebruikt als doucheruimte voor de kampeergasten). En het ballenhok is omgetoverd tot een campingwinkeltje waarbij men de dagelijkse boodschappen kan doen. Maar eigenlijk doet het terrein verder in niets meer denken aan een voetbalveld. Op het terrein van de manege (hun buurman) staat nog een mooie oude voetbaltribune in Engelse stijl.

De camping is 365 dagen per jaar geopend

Wat is er nieuw in 2021?

Landgoed DeCamping legt voor het komend campingseizoen een buitenafwasplaats aan. En ook de voormalige tennisbanen worden bij de camping getrokken. Het ligt in de bedoeling dat ze hier een aantal kleine woningen gaan realiseren voor begeleid wonen als tussenstap naar zelfstandig wonen. Een plek waar mensen op zichzelf kunnen zijn, zich veilig voelen, maar ook de handen uit de mouwen steken als ze daar zin in hebben.

Leestip:  Camping Fiederels ook voor de MTB liefhebber
Wat is er te doen in ‘t Zandt en omgeving?

Landgoed DeCamping is een prima uitvalbasis om het prachtige Hogeland met de eeuwenoude kerken in de nabije omgeving te verkennen op de fiets. Op een steenworp afstand van de camping staat de prachtige Mariakerk uit de 13e eeuw met de vrijstaande zadeldaktoren. Een bezoek meer dan waard!

Een fietsroute van 40 km langs de oude Groninger kerken in de omgeving kun je downloaden (gpx) op www.visitgroningen.nl . Tijdens deze fietstocht ontmoet je tal van prachtige kerken tussen de stad Groningen en Delfzijl. Vaak staat de deur al open of je leent even de sleutel bij de buren. Onderweg ontdek je hoe mooi en rijk dit land is.

Ook is Borkum met de boot vanuit de Eemshaven een leuk dagtripje. Appingedam met haar hangende keukens is uiteraard een must-see. En voor meer drukte en vertier is de Stad (zoals we in de provincie de stad Groningen kortweg noemen) een leuk uitje op 25 minuten autorijden. Liever niet met de auto? In Loppersum (6 km fietsen vanaf de camping) kan er op de trein worden gestapt naar de Stad.

Leestip:  Recreatiepark de Wielerbaan uniek gelegen vakantiepark

In de nabije omgeving zijn tal van leuke restaurants zoals Eetcafe de Boerderij en Visrestaurant De School in Oosterwijtwerd (5 km), ‘t Regthuys in Wirdum (5 km), Hotel & Spa Spoorzicht in Loppersum (6 km) en Boerderij de Diek’n in Zeerijp (2 km).

Meer faciliteiten

Op de camping is er nog een grasveld beschikbaar voor groepslessen (bijvoorbeeld yoga) en kan de recreatieruimte ook als vergaderruimte worden gebruikt.

Website Landgoed DeCamping: www.landgoeddecamping.nl

 4.7/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in