Vouwwagentrends van 2019

Je voelt niet dat hij achter de auto hangt. Hij staat binnen drie minuten. Én je slaapt als een prins of prinses, op de comfortabele matrassen met lattenbodems. Vouwwagens worden steeds comfortabeler.

De vouwwagen is terug van weggeweest. Vorig jaar steeg het aantal nieuw verkochte vouwwagens met ruim 20 procent. Hoe dat komt? Vouwwagenfabrikanten innoveren. Met opzetsystemen, met comfortabele matrassen maar ook met de looks. Zo zie je steeds meer stoere tenttrailers met terreinbanden en aluminium accenten van traanplaat. Maar de basis is ‘back to basic’. Slapen onder tentdoek, maar wél met het comfort van een caravan.

Eigenwijze uitstraling

Campooz haalt met zijn vouwwagens het oergevoel terug met een avontuurlijke vormgeving. Maar dankzij de slimme details, zoals een cabrio-dak kijk je ‘s nachts wel naar de sterren. De Campooz-vouwwagens onderscheiden zich door het opzetgemak. Zij hebben zelfs het wereldrecord van 99 keer in- en uitvouwen in zeven uur.

Leestip:  Stoerk bouwt tenttrailers met een WoW effect
No-nonsens

Opzetgemak is ook iets waarmee andere merken bezig zijn. Met hun no-nonsens uitstraling trekt het -in Duitsland populaire Campwerk–  vooral de avontuurlijk ingestelde kampeerder. Zij leveren ook daktenten.

Voor het eerst

Het grote merk Trigano presenteert zich voor het eerst op de jaarbeurs. Het merk Outrex is helemaal nieuw. Zij presenteren hun eerste zelfontwikkelde vouwwagen.

Limited editions

Veel merken komen met speciale Limited Editions. Camp-let heeft de luxe North-edition en ook Alpenkreuzer heeft een met stoere gelimiteerde oplage van de Duet. Met zijn ruige terreinbanden en zwarte wagenbakken maakt die de Indiana Jones in je los.

De Rolls onder de vouwwagens

HoltkamperDat het niet alleen ‘stoer’ hoeft, bewijst Holtkamper al jarenlang met de Kyte. Deze superluxe vouwwagen zet zichzelf op door middel van luchtdruk. Hiervoor zijn twee motoren ingebouwd. De ene blaast waardoor de vouwwagen zichzelf opzet, en de ander zuigt, zodat de tent inklapt.

Leestip:  Vierde tv-seizoen Camp to Go

De Kyte is de onbetwiste Rolls Royce in het vouwwagensegment. Gemaakt van Egyptisch katoen, standaard voorzien van allerlei extra’s, een luxe buitenkeuken van bamboe en een speciaal opzetsysteem met een carbon stok die de hele vouwwagen overeind houdt.

Voordelig

Vouwwagens combineren twee belangrijke eigenschappen. Compact en lichtgewicht. Hierdoor passen ze zelfs achter de kleinste auto’s passen. Ingeklapt lijken ze een gewone aanhangwagen. Bovendien kosten ze nog geen derde van de gemiddelde caravan. Je hebt er al één vanaf zo’n € 5.000.

bron: kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Gerelateerde links

Vouwwagen: klein achter de auto… groot op de camping

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in