De lange geschiedenis van Trigano

Geschiedenis van Trigano, kamperen & recreatie – Met 3800 werknemers in 8 landen is de Trigano-groep altijd dichtbij. Kamperen & recreatie, het plezier dat je met Trigano deelt.

Geschiedenis van Trigano

De geschiedenis van Trigano start in 1935 als de familie Trigano begint met het verkopen van textielartikelen onder de naam Trigano. In 1936 gingen de Fransen voor het eerst met betaald vakantieverlof. Trigano leverde de eerste tenten. Het begin van kamperen, dat Trigano de rest van de eeuw trouw zou dienen.

Tien jaar later, in 1945, richtten Raymond Trigano en zijn zonen de vennootschap Trigano op. Gespecialiseerd in de distributie van kampeer– en sportartikelen. Het bedrijf groeide en werd in 1971 aangevuld met een caravantak.

In 1998 werd het bedrijf op de beurs geïntroduceerd en groeide elk jaar door overnames, voornamelijk op het gebied van kampeerauto’s. In 1998 werd het Franse Autostar overgenomen, in 1999 het Italiaanse Caravans International en het Engelse Autotrail.

Het Italiaanse ARCA volgde in 2001 en het Spaanse Benimar in 2002. Het Duitse Eura Mobil en Karmann-Mobil werden overgenomen in 2005. In hetzelfde jaar opende Trigano een tweede productielijn in de Spaanse fabriek in Peniscola en een nieuwe fabriek in het Franse Sable-sur-Arthe.

Leestip:  Dethleffs XL Family A7872-2: met een zee aan ruimte

De Triganosfeer in een videoclip
Ontdek binnenkort de backstage van Trigano MDC

In 2006 werd een nieuwe bedrijfsstructuur geïmplementeerd met als doel een wereldwijde groei van het bedrijf. In 2012 nam Trigano het bedrijf OCS over, de aanhangwagenfabrikanten Lider en Gaupen-Henger en de beroemde Notin kampeerauto.

Alles weten over Trigano

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in