Voorbereiding van een kampeervakantie

Voorbereiding van een kampeervakantie: inpaklijst en autoverzekering – zon schijnt, de temperaturen nemen toe en de vakantie staat voor de deur. Jaarlijks trekken miljoenen Nederlanders erop uit om lekker te gaan kamperen. Of het nou met de caravan, vouwwagen of tent is: je wilt natuurlijk goed voorbereid de weg op gaan. Welke spullen moet je allemaal meenemen en hoe zit het precies met de verschillende verzekeringen die je moet afsluiten? Lees deze tips voordat je op kampeervakantie gaat.
Welke spullen neem je allemaal mee?
Kamperen kan op verschillende manieren. Of je er nou met de caravan op uit trekt of alleen met de tent: er zijn een aantal essentiële kampeerspullen die je zeker niet mag vergeten. De meeste mensen denken wel aan een slaapzak, tent en kooktoestel. Maar wat dacht je van tentverlichting en gereedschap? Maak een paklijst, zo weet je in ieder geval zeker dat je niets vergeet.
Tips bij het inpakken van de auto
Een auto inpakken is vooral keuzes maken. Neem vooral geen onnodige spullen mee. Zorg ervoor dat je de zware spullen onderin de kofferbak legt. Zet de spullen goed vast, zodat ze niet kunnen verschuiven. Als je onverwachts moet remmen, dan vliegen de spullen niet door de hele auto. Ga je met de caravan op vakantie? Dan is het verstandig om het gewicht in de caravan zo veel mogelijk te verdelen. Probeer het zwaartepunt in het midden te houden.
Veiligheidsaccessoires voor in de auto
In de meeste landen moet je een aantal veiligheidsaccessoires in je auto te hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn een veiligheidshesje, het gevarendriehoek en een verbanddoos. Het verschilt per land wat je mee moet nemen, laat je dus vooraf goed informeren. Verdiep je ook in de verkeersregels van de landen waar je doorheen reist, Het is ook verstandig om de ruitenwissers, bandenspanning en remvloeistof van de auto te controleren voordat je vertrekt. Daarnaast is het, als je met de caravan op vakantie gaat, belangrijk om de trekhaak te controleren. Je wilt immers dat de caravan die je thuis aankoppelt ook op de vakantiebestemming aankomt.
Check voor vertrek jouw autoverzekering

Ga je met de auto op vakantie? Dan is het verstandig om vooraf de polisvoorwaarden van jouw autoverzekering te checken. In elk land gelden namelijk andere regels. Vergeet in ieder geval niet jouw groene kaart mee te nemen. Dit is een bewijs dat je verzekerd bent. Ook staat er op de kaart in welke Europese landen de kaart geldig is. Daarnaast staat het nummer van de alarmcentrale vermeld op je groene kaart. Het is ook raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen bijvoorbeeld verlies of diefstal van jouw (kampeer)spullen. Ga je met een caravan of camper op vakantie? Overweeg dan om een caravanverzekering of camperverzekering af te sluiten.

 4.3/5 (3)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in