Tips tegen diefstal van caravans of vouwwagens

Diefstal van caravans of vouwwagens komen steeds vaker voor. Op eigen terein bent u zelf verantwoordelijk en draag u zelf het risico voor schade door diefstal. Vaak is bij stalling van uw caravan of vouwwagen de verhuurder verantwoordelijk.
Met een aantal praktische tips kun je de kans op diefstal verkleinen.

Diefstal in Nederland
Diefstal van uw caravan, vouwwagen of een overig voertuig meldt u door te bellen met de VbV-Helpdesk: 055-7410001. Deze zijn 24/7 bereikbaar voor het melden van uw diefstal. Zorg dat u uw kentekenbewijs, uw meldcode (de laatste 4 cijfers van het chassisnummer) en groene kaart bij de hand heeft.
Stel de verzekeraar in kennis van de diefstal, ook als u niet tegen diefstal verzekerd bent.

Diefstal in het buitenland
Bel hiervoor de  helpdesk 0031-  55-741 00 01
Doe aangifte bij de politie in het land waar uw voertuig is gestolen.
Informeer de alarmcentrale van uw reisverzekeraar en/of uw autoverzekeraar over de diefstal, ook om eventueel vervangend vervoer te regelen.
Meld bij terugkomst in Nederland de diefstal bij de politie. Dit doet u door met een kopie van het Proces-Verbaal naar de plaatselijke politie te gaan. Dit is van essentieel belang anders wordt u niet ontslagen van uw houderschapsverplichtingen (wegenbelasting, verzekeringsplicht etc).

Leestip:  Kraaij Caravans en Campers voor jouw welverdiende vakantie

Een paar handige tips
Plaats een koppelingsslot en of een disselslot, dit is een slot die over uw koppeling van uw caravan of vouwwagen zit. U voorkomt dat uw ziel en zaligheid zomaar aan een andere trekhaak gezet kan worden. Een veilige manier is ook een wielklem want dan voorkom je dat er met het voertuig gereden kan worden. Als u de caravan of vouwwagen op slot wilt zetten doe dit dan altijd aan vaste objecten in de buurt, denk hierbij aan paaltjes, hekken of een boom.

Het beste is om gecertificeerde keurmerk sloten te hebben in uw caravan, deze zijn moeilijker te openen voor de dieven, vergeet ook niet te denken aan sloten op deuren, ramen en dakluiken. Probeer ook nooit waardevolle bezittingen achter te laten in de caravan en als u het niet mee kan nemen denk dan bijvoorbeeld aan een ingebouwde kluis met een slot. Wij zeggen doe altijd gordijnen dicht als u weggaat zodat er niks in het zicht is. Voor een goede beveiliging kan u natuurlijk ook een alarmsysteem installeren. Deze zijn in vele vormen te koop. Laat uw caravan of vouwwagen nooit lang beladen voor de deur staan. Er is overigens per gemeente een regel over de periode dat dit mag. (meestal 3 dagen).
Volgsystemen of ook wel genoemd track en trace kan u helpen de caravan en of vouwwagen terug te vinden.

Leestip:  Kip Store Utrecht wint nationale Houtbouwprijs

Handige link voor melden van gestolen bezit is stichting vbv

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in