Stormreis van een jonge hond

Enkele reis Portugal en een retour Turkije. Een fietsreis van ruim 19.000 kilometer

Niet iedereen is in de wieg gelegd voor een voorspelbare loopbaan en een stabiel leven. Utrechtenaar Bram den Hertog probeert al jaren een leven te leiden volgens het boekje. Vertwijfeld vraagt hij zich ook al jaren af wat er toch aan hem mankeert want hij wordt maar niet gelukkig van ̶̶ en met ̶̶ zichzelf. Op een dag is de maat vol: hij stopt met zijn opleiding aan de politieacademie, hij zegt zijn huur op, hij gaat fietsen. Alles wat hem dwars zat laat hij achter, maar hij neemt zichzelf overal mee naartoe. In het boek ‘Stormreis van een jonge hond’ neemt Bram den Hertog de lezer mee. Openhartig vertelt hij over zijn reis, over zijn twijfels, over zijn leven.

Leestip:  Op avontuur in - Nieuwe reeks reisboeken voor gezinnen

Stormreis van een jonge hondDit boek van Den Hertog kent meerdere lagen. De lezer volgt hem op zijn fietsreizen en is getuige van ijskoude nachten, van het bedwingen van achterlijk steile bergen, van saaie lange wegen, en natuurlijk van al het ongerief dat een eenzame fietser met zes tassen en een tent te wachten staat. Maar al snel krijgt de lezer ook inzage in de geest van Den Hertog, en die geest is niet ongecompliceerd. Hij heeft moeite met relaties omdat hij zijn eigen emoties niet onder controle krijgt. Hij hunkert al jaren naar liefde en begrip van zijn ouders, maar hij weet niet hoe hij dat moet verwerven. Hij mijdt druktes, ja zelfs mensen, en hij kan goed tegen stilte. Tegelijk is hij bang voor eenzaamheid en bij elke gelegenheid zoekt hij mensen op. Zo kiest hij er bijvoorbeeld vaak voor om te gaan couchsurfen, of om zijn tent bij een huis in de tuin te zetten, omdat hij dan weer nieuwe mensen ontmoet. En uiteindelijk vindt hij tijdens zijn fietsreis ook de vrouw die op dat moment de liefde van zijn leven is.

Bram den Hertog balanceert in dit boek tussen enerzijds filosofische gedachtes en verheven idealen, en anderzijds de rauwe realiteit van alledag waarbij hij zich door Covid hondsberoerd voelt, zijn fiets alweer kapot is, en zijn slaapmat lek blijkt te zijn. Door zijn uitzonderlijke openhartigheid, zijn zoektocht naar zichzelf, afgewisseld met sterk geschreven ontmoetingen met niet-alledaagse mensen heeft Bram den Hertog een boeiend boek geschreven. Met zijn manier van schrijven wijst hij de weg voor een nieuwe generatie reisverhalenschrijvers. Hij zal dan ook een nieuwe generatie lezers boeien. Een mooi katern met 28 kleurenfoto’s maakt het boek compleet.

Leestip:  Over Bruggen - Dwars door de Amazone

Stormreis van een jonge hond

Enkele reis Portugal en een retour Turkije. Een fietsreis van ruim 19.000 kilometer
220 pag. | Paperback | Uitgeverij Elmar | € 22.99 | ISBN 9789038929088

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in