Staatsbosbeheer stopt met paalkampeerterreinen

Staatsbosbeheer stopt per 1 juni met paalkampeerterreinen. De Paalkampeerterreinen zijn al een tijdje dicht door alle omstandigheden rond om de coronacrisis. De 17 plekken gelegen door het hele land worden ontmanteld.

“Staatsbosbeheer vindt het erg vervelend voor de recreanten die wél voor hun rust van de paalkampeerterreinen genoten, maar de overlast van andere groepen gebruikers is de laatste jaren te groot geworden.”

Overlast

De gebruikers van de paalkampeerterreinen maakte steeds vaker een vuurtje en lieten afval en toiletpapier achter; vernielingen werden aangebracht, kampeerde steeds langer en met meer mensen dan toegestaan. Toezicht en handhaving bleek door het grote oneigenlijke gebruik van de paalkampeerterreinen niet langer haalbaar.

Huisregels

Paalkamperen was dé manier om helemaal gratis legaal en met minimale middelen te overnachten midden in de natuur. Volgens de huisregels is er plek voor maximaal drie kleine trekkerstenten die binnen een straal van tien meter rond de paal moeten worden opgezet. Een verblijf mag nooit langer dan 72 uur duren. Water moet men zelf meenemen. Koken mag op een campingbrander. Open vuur is absoluut niet toegestaan en als je de plek verlaat mag niets achtergelaten worden, dus ook geen afval.

Leestip:  Huur een Pickup camper en maak een fantastische rondreis
Andere wild (paal) kampeerterreinen

De 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer lagen in Zuid-Holland (5), Noord-Brabant (5), Zeeland (3), Utrecht (2) Flevoland (1) en Overijssel (1). Nu Staatsbosbeheer stopt met paalkamperen blijven er in Nederland nog een dertigtal paalkampeerplaatsen over, veelal op particulier terrein.

Links over paalkamperen:
Wild-kamperen.nl (locaties in Nederland en België)
Paalkampeer pagina van Stefan Kruithof (locaties in Nederland en België)
Bivakzone.be (locaties in België)
Rugzaktrips (leuke en handige tips)

Website Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl 

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in