Rother Wandelgids Zwarte Woud-Zuid Wandelen in de Duitse bergen

Ingeklemd tussen Bazel en Freiburg, in het oosten begrensd door de Rijn, ligt het Zwarte Woud-Zuid. Dit bij toeristen bijzonder populaire gebied heeft, zeker voor wandelaars, veel te bieden. Op 600 kilometer vanaf Delft vindt de liefhebber het grootste aaneengesloten bos in Duitsland. Dat bos is tegelijk een serieus middelgebergte, waarvan de hoogste top 1.500 meter haalt. In de reeks Rother Wandelgidsen publiceert Uitgeverij Elmar met de titel Zwarte Woud-Zuid opnieuw een bestemming die zonder vliegtuig goed is te bereiken. En eindelijk komt er een goede Nederlandstalige wandelgids van dit mooie bosgebergte op de markt.

De Nederlandstalige reeks Rother Wandelgidsen bestaat uit ongeveer 60 titels. De wandelaar die buiten onze landsgrenzen wil wandelen kan inmiddels niet meer om deze serie heen. Het succes is wel te verklaren. Het compacte formaat valt direct op. De boekjes passen in elke borst- of broekzak. En ze zijn allemaal volgens hetzelfde vaste stramien opgezet. Elke wandeling heeft een heldere beschrijving, een topografische kaart, en een profiel om aan te geven hoe zwaar de wandeling is. Bovendien zijn van elk traject gratis GPS-tracks beschikbaar. Dus zoeken naar de juiste route is verleden tijd.

Leestip:  Drie keer hiken combineren met lokaal en lekker eten

wandelgidsDeze wandelgids bevat maar liefst 59 lijn- en rondwandelingen, waarbij opvalt dat ze sterk variëren in zowel lengte als ‘zwaarte’. Zelfs de zesdaagse beroemde Schlugtensteig, de kers op de taart voor de getrainde wandelaar, ontbreekt niet in deze wandelgids. De wandelingen voeren langs indrukwekkende kloven met bruisende watervallen, maar ook langs alpenweiden met bloemen en lieflijke boerderijtjes. De natuur varieert van oerbossen en romantische meren via spectaculaire rotspartijen tot het meest indrukwekkende kloofstelsel van Duitsland. Voor de wandelaar laat dit gebied, als het om afwisseling gaat, niets te wensen over.

Deze wandelgids biedt met 20 blauwe routes (voor de recreatieve wandelaar), 30 rode routes (voor de ervaren wandelaar) en zelfs 9 zwarte routes (voor de getrainde wandelaar) voor ieder iets van zijn of haar gading. In lengte variëren de wandelingen van 10 kilometer tot 30 kilometer waardoor er iets te kiezen valt.

Leestip:  Fjällräven Classic 2024 - Meerdaagse trekking voor iedereen

kaart van wandelrouteRother Wandelgids Zwarte Woud-Zuid Wandelen tussen Freiburg en Bazel
• 59 Wandelingen tussen 10 en 30 km
• Altijd gratis GPS-tracks
• Altijd topografische kaarten
• Compact en praktisch formaat
192 pag. | Paperback | Uitgeverij Elmar BV € 16,95 | ISBN 9789038928029

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in