Problemen met levertijden campers lijken op te lossen

Het lijkt erop dat de ergste problemen met levertijden van nieuwe campers tot het verleden behoren. Camperdealers door heel Nederland melden kortere levertijden. “Wie nu een camper bestelt, rijdt er dit jaar nog in”, zegt directeur Wolter Gaastra van Camperdream Nijverdal.

Wel tekent hij erbij aan dat het uitmaakt om wat voor camper het gaat: wie graag een Fiat Ducato met een automatische versnellingsbak wil, heeft soms wat meer geduld nodig. Maar wie gelijk op stap wil, kan terecht bij een camperbedrijf met een goed gevulde showroom, zo melden andere dealers.

Maar dat is dan niet altijd met een camper op basis van een Fiat Ducato. “Toen Fiat besloot het aantal beschikbare Ducato’s voor de campermarkt te halveren, moesten camperbouwers op zoek naar alternatieven”, legt eigenaar Berry Helming van Henk Pen Campers uit Haaksbergen uit. “Die hebben ze gevonden in VW, Mercedes, MAN en Ford, maar die omschakeling kostte natuurlijk wel tijd.”

Inmiddels hebben veel dealers fonkelnieuwe campers in de showroom staan, maar de klant blijft zijn neus ophalen voor Ford, stelt hij. “Onterecht. De problemen met de Ford-motor horen echt tot het verleden. Al is de cabine wat smaller, Ford is een goed alternatief.” En anders dan Citroën en Peugeot heeft Ford wel automatische versnellingsbakken in het aanbod.

Leestip:  Caravans en Campers in de lift in eerste helft 2024

Ook Camperland maakt melding van volle showrooms. “Veel camperdealers hebben paasshows gepland, dus het loont zeker de moeite om daar naartoe te gaan”, zegt vestigingsmanager John Kools van Camperland in Herpen. “Als je wil kennismaken met camperen, dan is nu het moment. Veel dealers hebben ook nog huurcampers beschikbaar voor het voor- en najaar. Dan kun je het eerst eens proberen”, aldus Kools.

Bron: NKC

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in