Prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid

Onderzoek Snakeware – Prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid bepalend bij keuze van vakantie boekingssites

Digital specialist Snakeware uit Sneek heeft recentelijk een onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van consumenten bij het kiezen van zoek- en boekwebsites voor vakanties. Uit het onderzoek blijkt dat prijsvergelijkingen (32,5%) en gebruiksvriendelijkheid (30,0%) de belangrijkste factoren zijn voor Nederlandse vakantiegangers. Betrouwbare recensies (23,5%) volgen op de derde plaats, terwijl real-time beschikbaarheid (11,0%) minder belangrijk wordt gevonden.

Prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid cruciaal

Bij de keuze voor een zoek- en boekwebsite vindt 32,5% van de respondenten prijsvergelijkingen het belangrijkst. Mannen (35,1%) hechten hier iets meer waarde aan dan vrouwen (30,2%). Gebruiksvriendelijkheid wordt door 30,0% van de respondenten als belangrijkste factor genoemd, waarbij dit voor mannen (34,0%) belangrijker is dan voor vrouwen (26,4%). Vrouwen (29,2%) hechten overigens aanzienlijk meer waarde aan betrouwbare recensies dan mannen (17,0%).

Leestip:  Tekenbeet, wat doe je en hoe te voorkomen?
Leeftijd en gezinssituatie beïnvloeden voorkeuren

De voorkeur voor prijsvergelijkingen is het sterkst onder de leeftijdsgroep 30-39 jaar (50,0%). Gebruiksvriendelijkheid is daarentegen het belangrijkst voor de leeftijdsgroep 50-59 jaar (45,7%). Gezinnen met kinderen onder de 18 jaar hebben een duidelijke voorkeur voor prijsvergelijkingen (42,5% voor jongste kind t/m 12 jaar) en gebruiksvriendelijkheid (37,0% voor huishoudens zonder kinderen onder de 18).

Milieuvriendelijke reisopties minder populair

Slechts 27,5% van de respondenten geeft aan te willen overstappen naar een zoek- en boekwebsite die milieuvriendelijke reisopties promoot, ook als dit betekent dat de prijzen hoger zijn. Dit percentage is hoger onder jongere respondenten (32,7% van de 16-29-jarigen) en huishoudens zonder kinderen (31,9%).

Steun voor lokale aanbieders

Bijna de helft (43,0%) van de respondenten is bereid meer te betalen voor een vakantie als zij via een Nederlandse zoek- en boekwebsite boeken, om zo lokale aanbieders te ondersteunen. Deze bereidheid is het hoogst onder mannen (43,6%) en respondenten van 60 jaar en ouder (48,2%).

Leestip:  Eerste keer kamperen? De belangrijkste benodigdheden op een rij!

Ate van der Meer van Snakeware: “Ons onderzoek toont aan dat prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid de meest bepalende factoren zijn voor consumenten bij het kiezen van zoek- en boekwebsites voor vakanties. Hoewel er een groeiende interesse is in milieuvriendelijke reisopties, is de bereidheid om hiervoor meer te betalen nog relatief laag. Echter, een significante groep is bereid om meer te betalen voor boekingen via Nederlandse platforms om lokale aanbieders te steunen.”

Ons onderzoek toont aan dat prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid de meest bepalende factoren zijn voor consumenten bij het kiezen van zoek- en boekwebsites voor vakanties

Over Snakeware

Snakeware, gevestigd in Sneek, is een toonaangevende digital specialist die innovatieve oplossingen biedt voor diverse digitale vraagstukken. Met hun expertise helpen zij bedrijven om hun online aanwezigheid te optimaliseren en te profiteren van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Snakeware is actief in de retail- en B2B-branche, maar ook in de toeristische sector. Het bedrijf rekent onder meer Rederij Doeksen, RCN en Staatsbosbeheer tot zijn klanten in de reis- en toerisme-industrie.

Leestip:  5 x de mooiste off the beaten track locaties van Kroatië

Meer informatie is te vinden op www.snakeware.nl.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in