Persbericht met de actieve lijn van Alphavan

Alphavan presenteert zijn tweede model en stelt nieuwe normen voor sportliefhebbers in termen van payload-opties achter in een camper. Manuel Lettenbichler, de huidige Enduro-wereldkampioen, is de eerste overtuigde klant van een camperindeling die niet eerder beschikbaar was in deze voertuigklasse.

Na het grote succes van de Alphavan “Edition 4×4”, bleef het Alphavan-team werken aan het bewezen concept van de flexibele achterste garage, de zogenaamde flexport, en heeft het zich het doel gesteld om klantengroepen te bereiken die nog niet naar een paneel van Campervan zouden zijn overgeschakeld vanwege de beschikbare ruimte.

Het tweede Alphavan-model, de zogenaamde “actieve lijn”, creëert een baanbrekende lay-out in een bestelwagen die nog nooit eerder in de camperklasse is gezien in combinatie met een laadvermogen op benchmarkniveau.

Als een 4×4-voertuig met een bruto voertuiggewicht van 4,1 ton, staat de Alphavan “actieve lijn” een lading van maximaal 700kg toe. De nieuw gecreëerde flexport met zijn afmetingen van 225 cm x 170cm x 131cm (bijna 5.000 liter!) Maakt de opslag van twee enduro-fietsen, waaronder apparatuur en gereedschapskisten, mogelijk. Tegelijkertijd is de meermaals bekroonde leefruimte in het voorste gedeelte van de Alphavan geen beperking in vergelijking met het voormalige Alphavan-concept. Van buiten overtuigt het voertuig met een agressieve uitstraling met verschillende stylingelementen, off-road banden en een achterwielkrager.

Leestip:  VAN-Jorn maakt zijn Duitse debuut op CARAVAN Bremen

Deze innovatieve lay-out werd mogelijk gemaakt door hoge integratie: de nieuwste technologie werd geïntegreerd in een besloten ruimte, die kan worden bestuurd via een centrale smart home-regeleenheid, de Mercedes-Benz Advanced Control.

Manuel Lettenbichler,Manuel Lettenbichler, die ook de nieuw gekroonde Hard Enduro-wereldkampioen is en KTM Works Rider, is de eerste klant van het eerste voertuig van de “Active Line”. “Wat de jongens van Alphavan hier hebben gecreëerd, overtreft absoluut alles wat ik tot nu toe in deze klasse van campers heb gezien”, zegt Manuel Lettenbichler. “Terwijl ik mijn twee enduro-machines en al het materiaal en gereedschap aan de achterkant opsla, wacht ik een hotelkamer van de extra klasse met alle voorzieningen vooraan. Als een 4×4-voertuig met mijn machines achterin kan niets me nu stoppen. En het Starlink-systeem van Alphavan stelt me in staat om mijn verhalen onderweg te produceren en verbonden te zijn met iedereen.”

Leestip:  Caravan kopen? Hier moet je zoal op letten

Wat de “actieve lijn” vandaag belichaamt voor Manuel Lettenbichler als een enduro-rijder zal binnenkort worden uitgebreid naar andere sporten. Het Alphavan-team bruist letterlijk met ideeën die nog in deze grote kamer moeten worden geïmplementeerd.

Over Alphavan

GmbH Het team van Alphavan (www.alphavan.de) ontwikkelt, produceert en verkoopt progressieve premium campers op basis van de Mercedes-Benz Sprinter en produceert 100% in Duitsland. Met de “Red Dot Design Award 2021: Best of the Best”, “IF Design Award 2021”, de “Connected Car Award 2021” en de tweede plaats in de “Golden Motorhome 2022”, heeft de fabriek van Wangen IM Allgäu al vier prestigieuze prijzen gewonnen.

Het nieuwe lichtgewicht productieproces en materiaal “Vunder Tech” maakt een progressieve ontwerptaal in het interieur mogelijk: afgeronde hoeken in onderdelen met een groot gebied, spoelintegratie van de campertechnologie, oppervlakken met een speciaal gevoel. Door alle beschikbare digitale technologieën te gebruiken, luidt de Alphavan het digitale tijdperk in de caravanindustrie in.

Leestip:  Huur een Pickup camper en maak een fantastische rondreis

Een innovatief kamerconcept met een flexibele flexport spreekt individualisten aan met grote vrijetijdsvoorwerpen zoals motorfietsen of eBikes, evenals gezinnen die een flexibele extra slaapruimte onder het vaste bed achterin willen, of bedrijven die hun werknemers een flexibele en hoogwaardige oplossing willen bieden voor velddienst of zakenreizen. Het energieconcept met hoogwaardige Li-ionbatterijen en zonnepanelen maakt een volledig gasvrije werking van de Alphavan mogelijk.

Instagram: www.instagram.com/alphavan_original/

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in