NKC – Digitaal inzicht in tellerrapport bij aankoop camper

Sinds kort hebben occasionwebsites de mogelijkheid om de klant bij advertenties van RDW-erkende bedrijven door te laten klikken naar het RDW-Voertuigrapport. Zo kan de potentiële koper met één muisklik onder meer alle geregistreerde tellerstanden zien. Hiervoor is wel de medewerking nodig van zowel de RDW-erkenninghouder als de occasionwebsite.

Technische investering

Tot nu toe maakt alleen de occasionwebsite AutoTrack gebruik van de mogelijkheid, maar de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT), waar ook de NKC bij is aangesloten, verwacht dat op korte termijn meer websites de mogelijkheid gaan bieden. “Er wordt aan gewerkt, maar het vraagt wel een technische investering”, zegt voorzitter Martin Huisman. Hij verwacht dat AutoScout24 en Marktplaats zich aansluiten, waarmee een groot deel van de markt is gedekt. “We pleiten hier als VAT al jaren voor.”

Leestip:  Zo ga jij duurzaam op kampeervakantie in 2024!
Camperbedrijven

Maar ook onder garages en verkopers heeft de VAT nog wat missiewerk te verrichten. In totaal zijn er 25 duizend RDW-erkenninghouders, waarvan 10 duizend bedrijven auto’s en campers in de verkoop hebben en ermee adverteren. Tot nu toe staat de teller op tweeduizend en volgens Huisman groeit het aantal gestaag. “Voor ons een speerpunt voor het komend jaar.” Overigens kan hij moeilijk bedenken wat bedrijven erop tegen kunnen hebben. Hoeveel camperbedrijven deelnemen, weet hij niet.

Reparaties

In het Voertuigrapport staan niet alleen de geregistreerde tellerstanden, maar ook de data waarop een camper van eigenaar is gewisseld, wanneer de apk heeft plaatsgevonden en vaak ook welke reparaties daarvoor nodig waren. Beperking is wel dat bij import van een gebruikte camper de registratie ophoudt bij de grens. “Maar dan weet je in ieder geval wat in Nederland de geschiedenis is van de camper”, zegt Huisman.

Leestip:  De EV-transitie is niet te stoppen. Dit is waarom

Website NKC: www.nkc.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in