Ook campings in Noord-Holland Noord mogen weer open

Het goede nieuws houdt maar niet op want per vandaag is het verbod op recreatief nachtverblijf ook ingetrokken door de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Dat betekent dat in de provincie Noord-Holland (die onder meerdere veiligheidsregio’s valt) alle campings nu conform de landelijke trend ook weer (beperkt) geopend zijn.

Ook de campings op Texel mogen daarmee hun poorten weer openen. TESO vaart op dit moment wel met minder afvaarten en er zijn diverse maatregelen van kracht. Lees meer op de website van TESO.

De sanitair gebouwen zijn wel gesloten

De gemeenschappelijke ruimtes (zoals de sanitair gebouwen) moeten nog wel gesloten blijven. Dat houdt in dat er alleen gekampeerd kan worden als je zelf sanitaire voorzieningen hebt (ingebouwd toilet of Porta Potti) of een camping met privé sanitair boekt. Voor het legen van de chemische toiletten zijn, waar nodig, door de campings aanpassingen gedaan en protocollen vastgesteld om de afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen.

Leestip:  Ontdek Boerderijcamping Het Varsenerveld

Neem je eigen privé sanitair mee

Kun je geen camping met privé sanitair meer boeken en/of heb je een vouwwagen of tent? We hebben alle mogelijkheden voor het maken van je eigen privé sanitair op een rijtje gezet in het artikel: Maak je eigen privé sanitair op de camping.

In diverse veiligheidsregio’s worden de campings langzamerhand weer geopend. In welke regio’s kamperen weer mogelijk is vind je in ons artikel: Campings die open (mogen) zijn tijdens de corona-crisis.

 4.5/5 (13)

Wat is je waardering?

5 REACTIES

  1. Ik ben zeer blij met deze Hollandse informatie over de campings die open gaan.
    Maar waar blijft de info over de campings in het buitenland daar ik met mijn vrouw al 3 maanden op een camping sta in Boedapest zonder info over de toestand in het buitenland.

  2. Eigen (portable) toilet is snel te regelen. Maar hoe kan ik een douche fabriceren zonder dat het een natte kledderzooi wordt op mijn plek. (Vouwwagenkampeerder).

  3. Lekker thuisblijven kan je ook genieten fietsen wandelen lekker eten maken wat later op staan lekker douche eigen toilet kom op zeg we kunnen toch wel een keer zonder hoe deden we dat vroeger dan kids 6 wk vrij gemiddeld een stuk of 4 thuis geen probleem hoor maar nu pfffff

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in