Nomad heeft zijn roots in Nederland

Nomad is een Nederlands merk met een wereldwijde aantrekkingskracht. Veel, heel veel mensen kennen Nomad, maar heel weinig mensen weten dat zijn roots heeft in Nederland, in het kleine stadje Zevenaar.

In 1965 ontwikkelde een Zweeds bedrijf een nieuwe productielijn voor synthetische dekbedden en slaapzakken in Nederland. De woorden polyester en daun (dons) worden gecombineerd en het bedrijf genaamd Polydaun is geboren. Onze producten zijn vanaf toen altijd kleurrijk, heel anders dan de vaak saaie kleuren zoals groen, blauw en bruin die door de concurrenten van toen vaak gebruikt werden. Al snel hadden we de grootste productielijn voor slaapzakken in Europa. Scherp zakelijk inzicht en een originele aanpak gaf ons een voorsprong op de concurrentie, waardoor we al sinds de beginjaren een toonaangevende positie in de outdoor branche hebben.

Leestip:  VDL Hapro wint Red Dot Design Award met de Hapro Vista daktent

Een paar jaar na het ontstaan van Polydaun starten we met het merk. Innovaties en vrij denken leidt uiteindelijk tot de ontwikkeling van de wereldberoemde 3D-Polarsoft vulling. Hiermee konden compacte, lichtgewicht en betaalbare slaapzakken gemaakt worden.

En zo is Nomad geboren!

Vanaf de beginjaren als slaapzak producent en later als succesvol merken-marketing bedrijf; de essentie van de organisatie is altijd hetzelfde gebleven. Nomad is nomadisch; onafhankelijk en altijd in beweging en klaar voor ieder avontuur dat ons lokt.

Wij ontwikkelen hoogwaardige kwalitatieve outdoor producten (slaapzakken, matten, tenten, tassen, outdoor kleding en accessoires). Bij Nomad geloven we dat goede producten je jaar na jaar begeleiden op al je reisavonturen. Vier decennia nadat Nomad zijn reis begonnen is, zijn veel van onze eerste producten nog steeds trouwe reisgenoten.

De hele wereld is van ons. Producten stimuleren en faciliteren al onze trouwe klanten op deze wereld om grensverleggende avonturen op te zoeken en er vervolgens intens van te genieten. Klein of groot, dichtbij of ver weg. Unieke en onvergetelijke ervaringen liggen vaak net om de hoek. Gebruik je verbeelding, beleef je eigen avontuur en je Nomad producten zullen je op je unieke reis begeleiden

Leestip:  Dé ideale safaritent met optimaal rendement

Website: nomad.nl

Nomad artikelen zijn te koop op Nomad.nl en Bol.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in