Camping Yttermalungs in de Dalarna

Camping Yttermalungs is een kleine camping gelegen in het landelijke dorp Yttermalung in de provincie Dalarna. Hier vind je 12 ruime kampeerplaatsen met stroom, maximaal 16 ampère. en er zijn er 10 vakantie woningen. Er zijn gerenoveerde toiletten en douches, een afwashoek en een keuken welke gebruikt kunnen worden door de kampeerders. Geniet van het verwarmde zwembad op ons terrein, geopend in de zomer. Ook is er een midgetgolf baan.

Omgeving van camping Yttermalungs

Yttermalung is een dorpje met ongeveer 200 inwoners, een kerk en en een schooltje. Door het dorp stroomt de rivier de Västerdalälven, vol met snoek en baars en mooie vliegvis plekken. Natuurreservaat Eggen, een oud bos op uit de ijstijd overgebleven heuvels, ligt op wandelafstand van Yttermalungs Camping.

Ook Edtes kvarn, een antieke op waterkracht draaiende molen, is een wandeling waard. Aai een van de vele paarden in het dorp, neem een kijkje bij de imker of doe de koop van je leven bij een van de vlooienmarkten, cq ‘loppis’.Het uitgestrekte woud ligt ‘runt knuten’, of wel om de hoek. Hier woont een roedel wolven, de bruin beer en natuurlijk de koning van het woud de eland. Tussen hotel Lugnet en Yttermalungs Camping woont er naast een bever ook een otterfamilie in de rivier, Diverse kultuur en natuurreservaten, meren, bossen en moerassen vind je in de directe omgeving. Voor een impressie bekijk smultronställen.

Leestip:  Camping De Veldscholte een oase van rust, ruimte en natuur
Activiteiten in Zweden voor de lange zomerdagen
 • Wandelen in Zweden
  Rond Malung zijn veel gemarkeerde wandelroutes te vinden. Oude postroutes, Vasaloppsleden of de Brovägen richting Noorwegen kan je wandelen met of zonder bagagevervoer en gids. Informeer naar de geplande vertrekdata en GPS en Nordic Walking.
 • Kanoën
  Een- en meerdaagse tochten, van licht tot zwaar. Kano’s te huur bij Malungs Äventyr. Informeer naar de uitgezette routes.
 • Mountainbiken
  Vele onverharde wegen en smalle bospaadjes. Diverse lengtes en niveaus, mountainbikes te huur bij Malungs Äventyr, dit is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
 • Wildsafari’s
  Elanden en beversafari. Meerdere malen per week.
 • Vissen
  200 perfecte viswateren. Visgidsen zijn eventueel beschikbaar. Boten en materiaal te huur bij Malungs Äventyr.
 • Kinderactiviteiten
  Vlotbouwen, skelteren, vlotvissen.
 • Paardrijden
  IJslandse paarden. Prachtige halfdaagse of meerdaagse tochten.
 • Badtunna
  Openlucht badtobbe tot 8 personen.
 • Saunavlot
  tot 6 personen op de nabijgelegen rivier.
 • Quadsafari
  Tocht met gids over gruspaden, rijbewijs verplicht.
 • Congres en teambuilding
  Voor verenigingen en scholen. Zij leveren maatwerk naar wens. Malungs Äventyr stelt een activiteitenprogramma samen en regelt de overnachtingen. Zij bieden de unieke mogelijkheid voor groepen kennis te maken met curling, oriënteringsloop, bijlgooien en knäckebroodbakken!
Leestip:  Camping De Veerse Pot vakantie in het mooie Veere

Meer weten over camping Yttermalung

 

 

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in