Nieuwe duurzame initiatieven in Châtel en Les Gets Franse Alpen

In de Franse Alpen is men continue in beweging om de impact op de natuur in te perken. Aangezien de reis naar bestemming gemiddeld verantwoordelijk is voor 70% van de totale uitstoot is reizen per trein de meest efficiente manier om CO2 te besparen.  Hoe langzamer hoe minder uitstoot is de vuistregel. In dit bericht de nieuwe initiatieven op een rij. Bijgevoegd een checklist voor een duurzame vakantie -handig om bij de hand te houden bij het boeken van de vakantie.

Geen plastic skipassen meer in Les Gets

Deze winter biedt Les Gets als eerste wintersportplaats houten skipassen aan om het plasticverbruik te verminderen. Jaarlijks gebruiken skiërs en mountainbikers zo’n 40.000 skipassen. De nieuwe skipas past in de lijn van de duurzaamheidsstrategie van het dorp en wordt uitgegeven in een praktisch creditcard formaat.

NIEUW! Vier toerskiroutes in Châtel

Nog ecologischer is om helemaal geen gebruik te maken van de liften en te kiezen voor toerskiën. Bij het stijgen doen skiërs stijgvellen onder hun ski’s waardoor ze tegen de berg kunnen oplopen. Bij het lopen komt de hiel los. Het skiën naar beneden gaat net als normaal skiën. De stijgvellen worden dan afgedaan. Steeds meer wintersporters zoeken natuur, de stilte buiten de pistes en de uitgestrekte grote berglandschappen op. Ook de trend van avontuur en fit zijn past bij het toerski plaatje. In Chatel vind je nu vier toerskiroutes. Door voor deze routes te kiezen weet je zeker dat je de natuur niet verstoort en veilig in de bergen winterport. Meer info over de routes.

Leestip:  Mobiliteitsalliantie biedt Deltaplan aan

NIEUW! Vier toerskiroutes in Châtel

NIEUW! Elektrische sneeuwscooters in Les Gets

De elektrische sneeuwscooter is stil en stoot niks uit –fijn voor natuur en milieu. Er zijn twee maten, voor kinderen van 5-11 jaar en voor kinderen van 12-17 jaar. Ervaring is niet nodig en een kennismakingssessie kost 20 euro voor 15 minuten.
Meer informatie.

NIEUW! Elektrische snowbikes in Les Gets en Châtel

In zowel Châtel als Les Gets kun je het hele jaar door mountainbiken. Vanaf deze winter zijn er in Les Gets ook mogelijkheden stoere fatbikes. Dankzij de extra dikke banden met profiel rijd je moeiteloos over de sneeuw. Een fantastische manier om op andere plekken in de bergen te komen en toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar oud.
Elektrische snowbikes Châtel
Elektrische snowbikes Les Gets

NIEUW! Elektrische snowbikes in Les Gets en Châtel
Groen sneeuwvlokje Châtel

Châtel ligt midden in een Natura 2000 gebied, het Mont de Grange natuurpark van ruim 1.260 hectare. Het park kent een rijke biodiversiteit. Er wordt ingezet op natuurbehoud zonder de menselijke activiteit helemaal uit te bannen. Zo werken in Châtel boeren en de toeristische sector nauw samen. Alpenweiden worden in de zomer onderhouden door koeien en transformeren ’s winters in pistes wanneer koeien toch op stal staan. Voor de inzet op het gebied van duurzaamheid ontving Châtel de flocon vert, het groene sneeuwvlokje. Alle initiatieven in Chatel staan hier. Ook Les Gets is hard onderweg om het ecolabel te verkrijgen. Alle duurzaamheidsinitiatieven in Les Gets vind je hier. Meer over flocon vert: http://www.flocon-vert.org.

Leestip:  Nature Camps: bijzonder overnachten in de natuur
Groen sneeuwvlokje Châtel
Over Châtel en Les Gets

Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets. Beide plaatsen liggen in het wintersportgebied Portes du Soleil. www.chatel.com en www.lesgets.com.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in