Nieuwe camperplaats in centrum Breda

Goed nieuws voor camperaars die graag een keer hartje Breda willen overnachten. Vandaag is de camperplaats aan de Nijverheidssingel in het centrum van deze Brabantse gemeente geopend. De opening werd verricht door wethouder Boaz Adank en de directeur van de NKC, Stan Stolwerk.

Plaatsen
Vanaf de Nijverheidssingel ligt de gezellige binnenstad van Breda binnen handbereik. De Grote Markt met zijn vele terrassen is op loopafstand, net als diverse bezienswaardigheden van deze voormalige garnizoensstad.
Er is plaats voor acht campers op de sober ingerichte camperplaats, die behalve een afvalcontainer geen voorzieningen heeft. Camperaars kunnen betalen voor hun overnachting bij de speciale gele parkeerautomaat. Wie de voorkeur geeft aan meer comfort en voorzieningen, kan uitwijken naar een van de campings in de omgeving. Het informatiebord naast de betaalautomaat wijst de weg.
Toename kampeerauto’s
Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dit leidt ook tot een toenemende vraag naar camperplaatsen in Breda. Een vraag waar de gemeente samen met de toeristische sector en het bedrijfsleven op in wil spelen. Voor Breda betekent een bezoek van camperaars een impuls voor het toerisme en de lokale economie.
Het aanwijzen van een deel van de parkeerplaatsen aan de Nijverheidssingel als camperplaats is tijdelijk en voor maximaal drie jaar. Als een ondernemer zelf het initiatief neemt in of nabij het Bredase centrum camperplaatsen te realiseren, dan worden de plekken aan de Nijverheidssingel opgeheven.

Bron: NKC.nl

Leestip:  Camperpark Marina Port Zélande - camperplaats op de Brouwersdam
 4.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in