Natuurkampeerterrein Den Ouden Dam

In het hart van de Betuwe, aan de loop van de Oude Rijn,  ligt de momumentale T-boerderij ‘Den Ouden Dam’ (1832). Het erf en de aangrenzende kersengaard worden duurzaam beheerd, met veel aandacht voor biodiversiteit en traditionele landschapselementen.

Van maart tot november ben je van harte welkom om met hun te genieten van de rust en het groen. Zet je tent op in de kersengaard of op hun trekkersveld, en warm je op bij het kampvuur. Geen zin om je tent op te zetten? Hun eenvoudige schaftwagen is voorzien van twee bedden en een veranda. De voormalige paardenstal is voorzien van twee toiletten, een douche, een aanrechtblok en een koelkast. Mits voorradig, kun je ook producten van het erf kopen, zoals jam, honing, eieren, appelsap of walnotenolie.

Leestip:  Recreatiepark de Wielerbaan uniek gelegen vakantiepark

Den Ouden Dam is als natuurkampeerterrein aangesloten bij de Groene Koepel. Hun gasten dienen daarom het ‘Groene Boekje’  te hebben. Heb je het nog niet? Je kunt het bij ons kopen.

Over

Natuurkampeerterrein Den Ouden Dam bestaat sinds 2005 en is gesticht door Peer Stevens & Ineke Stel. ​Zeventien jaar later is Den Ouden Dam een meergeneratie-erf geworden, en neemt Erik Goosmann het stokje over.

Dankzij de jarenlange toewijding van zijn schoonouders heeft Den Ouden Dam inmiddels een trouwe schare enthousiaste kampeerders die het vrije en rustieke karakter van hun boerderij waarderen. Op hun beurt genieten zij van al die leuke mensen op hun erf!

Erik komt sinds 2004 naar Kesteren om er de handen uit de mouwen te steken: fysieke inspanning en buitenlucht als remedie tegen het doordeweekse kantoorbestaan. In 2017 ontstond het plan om van de boerderij een meergeneratie-erf  te maken en heb hij met zijn gezin Utrecht verruild voor het Betuwse platteland.

Leestip:  De mooiste onontdekte plekjes in Europa om te kamperen

Hun vaste kampeerders hoeven zich overigens geen zorgen te maken: Hij gaat het zeker niet ‘helemaal anders doen’. Zeventien jaar geleden raakte hij in de ban van deze plek met haar woeste heggen, houtrillen, oude bomen en bloemrijk grasland. Waar zoveel leeft, waant niet alleen de kampeerder, maar ook de beheerder zich ’te gast in de natuur’.

Website Den Ouden Dam: www.denoudendam.nl

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in