Met een gerust hart op vakantie dankzij smart home beveiliging

Wanneer je gaat kamperen, is de veiligheid van je huis wel het laatste waar je over na wilt denken. Je wilt bovendien natuurlijk niet thuiskomen na je vakantie in een leeggeroofd huis. Hoe zorg je er dan voor dat je tijdens de vakantie geen zorgen over je huis hebt, maar toch gewaarschuwd wordt bij calamiteiten? Smart home beveiliging helpt je hierbij voor een optimale voorbereiding op je vakantie.

Inbraak voorkomen tijdens je vakantie

Veel inbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers, die een plotselinge kans zien. Voorkomen is beter dan genezen, zorg er daarom voor dat je voor je vertrekt je huis zo onaantrekkelijk mogelijk maakt voor inbrekers. Hoe doe je dat dan?

Dit begint al heel eenvoudig, door het te laten lijken alsof je wel thuis bent. Slimme verlichting helpt je hierbij. Door timers in te stellen gaan je lampen automatisch aan wanneer het donker wordt en rond bedtijd weer uit. Zo lijkt het voor potentiële inbrekers alsof er wel degelijk mensen aanwezig zijn in de avond. De echte expert pakt het helemaal slim aan, door je lampen aan te laten gaan met een speling van een kwartiertje (dit is mogelijk met de Philips Hue app). Zeker als je langer op vakantie bent, zou het immers op kunnen vallen dat de lampen altijd op precies dezelfde tijdstippen aan- en uitgaan.

Leestip:  365 nieuwe dagen om te dromen

Uiteraard is het ook altijd verstandig waardevolle spullen uit het zicht te leggen, zodat je zo min mogelijk aanleiding geeft om jouw huis eruit te pikken.

Direct op de hoogte van beweging

Ga je nog een stapje verder, denk dan eens na over slimme IP-camera’s en/of een laadpaal van 50five. Deze werken niet alleen afschrikwekkend, maar beveiligen je woning ook actief. Spot de camera mensen in je tuin, ontvang je een melding op je smartphone, waardoor je direct kan zien wat er gebeurt. Geavanceerde camera’s hebben bovendien vaak tweeweg-communicatie, waardoor duidelijk kan laten horen dat je de personen gespot hebt. Bovendien kan je direct de politie bellen en je buren even een kijkje laten nemen.

Let er bij aankoop van een slimme beveiligingscamera wel even op dat deze nachtzicht heeft of beveiligingsverlichting die automatisch aangaat bij beweging. Naast buitencamera’s bestaan er boven ook IP-camera’s voor binnen, zodat je ook dit actief kan monitoren, mochten de camera’s buiten toch omzeild worden.

Leestip:  Bezoek hun Zweden stand op de Vakantiebeurs 2024

Zo’n indoor IP-camera kan je natuurlijk ook meenemen in je caravan, camper of tent als er internet beschikbaar is. Zo is ook je caravan optimaal beveiligd mocht je bijvoorbeeld even naar de supermarché zijn.

Ook attent op rookontwikkeling

Inbraak is niet het enige gevaar bij een woning, ook bij rookontwikkeling wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk weten. Een smart rookmelder laat je direct op je smartphone weten dat er rook gedetecteerd is en vaak zelfs in welke camera dit het geval is. Zo kan jij direct de brandweer waarschuwen en kan familie of je buren een kijkje gaan nemen.

Conclusie

Het liefst wil je tijdens je vakantie natuurlijk helemaal niet lastiggevallen worden door vervelende dingen die thuis gebeuren. Wanneer het écht mis is wil je dit echter uiteraard toch zo snel mogelijk weten. Dankzij geavanceerde slimme oplossingen kan je totaal relaxt op vakantie, maar ben je toch onmiddellijk op de hoogte mocht het écht nodig zijn.

Leestip:  Overname Strating Caravans

Vergeet niet je buren in te lichten over je vakantie, een goede buur is immers beter dan een verre vriend. Mochten zij iets merken, zijn je buren de eersten die in kunnen grijpen.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in