La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda 2022 zet Utrechtse Heuvelrug als fietsbestemming op de kaart

Een jaar geleden was het groot feest in de regio, de Utrechtse Heuvelrug stond volledig in het teken van La Vuelta Holanda. Op zaterdag 20 augustus 2022 doorkruiste het peloton de Utrechtse Heuvelrug, waarbij schitterende beelden en highlights van de regio de hele wereld over gingen. Op 26 augustus a.s. gaat de Ronde van Spanje weer van start, een goed moment om terug te kijken op wat de Vuelta de Utrechtse Heuvelrug heeft gebracht.

Fietsen en wielrennen in de spotlight

Het evenement bracht duizenden toeschouwers samen, zowel uit Nederland als uit de rest van Europa, die vol enthousiasme de wielrenners aanmoedigden. De prachtige natuurlijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en de uitdagende fietsroutes vormden het ideale decor voor deze legendarische wielerronde.

“We zijn ontzettend trots op de impact die La Vuelta Holanda heeft gehad op onze regio”, aldus Robbert Schuurmans – directeur Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei “Het evenement heeft een prachtige bijdrage geleverd aan de beeldvorming en bekendheid van de Utrechtse Heuvelrug. We verwelkomen fietsliefhebbers om te komen genieten van de prachtige fietsroutes en de gemoedelijke sfeer die hier heerst.”

Esther Hagen – Fietscafé de Proloog in Amerongen kan dit beamen: “We merken vooral wanneer er grote wielerevenementen plaatsvinden er weer veel animo is om stukken van de Vuelta-route te fietsen. Ook zijn er veel bezoekers die na de Vuelta vaker bij ons langskomen en de regio dus ook echt ontdekt hebben. Ook zien we dat de Vuelta en met name de activiteiten eromheen een positieve impact hebben gehad. Waar voorheen vaak de algehele sfeer was dat wielrenners vooral overlast veroorzaken, merken we dat er positiever wordt gekeken naar wielrenners op de Utrechtse Heuvelrug.”

Leestip:  Bij deze Bretonse openluchtbars moet je zijn deze zomer
Amerongse Berg hoogste punt

Een van de letterlijke hoogtepunten van de Vuelta op de Utrechtse Heuvelrug was de onthulling van het hoogste punt van La Vuelta Holanda op de Amerongse Berg. De fietsberg tussen Amerongen en Overberg is 70 meter hoog en daarmee werden op de Amerongse Berg de eerste bergpunten vergeven. Waar het bord inmiddels twee keer is vervangen na vandalisme blijft het een populair fotopunt voor fanatieke wielrenners en recreatieve fietsers, zegt ook Esther Hagen  “Helaas staat de Vuelta niet meer op het bord. Maar nog regelmatig worden wij op social media getagd in foto’s van fietsers bij het bord!”

Fietsroutes

In het Vuelta-jaar zijn er vier fietsroutes ontworpen om zowel recreatieve fietsers als ervaren wielrenners te inspireren en uit te dagen. Liefhebbers kunnen genieten van prachtige landschappen, uitdagende beklimmingen en de unieke sfeer die de Vuelta met zich meebracht. Met deze routes volg je zoveel mogelijk het Vuelta-parcours van de Utrechtse Heuvelrug door Rhenen, Leusden en Zeist. De routes variëren tussen 43 en 64 km en doorkruizen de mooiste plekjes van de regio. De fietsroutes bieden een blijvende erfenis van de Vuelta voor zowel de lokale bewoners als bezoekers.

Leestip:  Nederland Fietsland; maar kijk eens bij onze zuiderburen
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in