Kom tot rust op de Nederlandse Waddeneilanden 

Sla de vakantiebestemmingen in Spanje, Italië of bijvoorbeeld Portugal dit jaar over. Geniet eens van de rust, ruimte, flora en fauna die de Nederlandse Waddeneilanden je bieden. Niet alleen in de zomermaanden is het fijn vertoeven in een vakantiehuis op Vlieland of Terschelling, ook in het na- en voorjaar kan een vakantiehuis op Ameland boeken een interessante optie zijn. De eilanden bieden je een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden, welke van zeer hoge kwaliteit zijn. Direct in de haven van de verschillende Waddeneilanden vind je verhuurders van fietsen. Kies je voor de klassieke stadsfiets, of ga je voor een elektrische fiets of bijvoorbeeld tandem? Het werkt heel ontspannend, wanneer je de eilanden op de fiets verkent.

Tal van leuke activiteiten op Vlieland

Een bezoek aan Vlieland is niet alleen het overwegen waard wanneer je wilt fietsen en wandelen. Plan bijvoorbeeld ook een uitje naar de vuurtoren op het eiland, of bezoek de Vlielander Kaasbunker. Op het eiland worden regelmatig excursies aangeboden. Zorg dat je jouw plek bij zo’n excursie op tijd reserveert. Ze zitten zeker in het hoogseizoen snel vol! Ook is het leuk om samen met het gezin te genieten van de zonsondergang. Neem een kleedje of bijvoorbeeld handdoek mee naar het strand en neem plaats in de duinen; laat je verrassen door het fraaie van de ondergaande zon.

Tip: wanneer je kinderen het lastig vinden om langdurig stil te zitten, kan het slim zijn om een vlieger of bijvoorbeeld emmer en schep mee te nemen. Zo hebben ze de mogelijkheid een zandkasteel te bouwen of zich uit te leven in de wind.

Ameland als alternatief voor Vlieland

Ben je al eens op Vlieland geweest? Ook Ameland heeft haar bezoekers veel te bieden. Trek bijvoorbeeld naar de gezellige plaatsen als Nes en Hollum. Niet alleen kun je hier eens een middag ronddwalen, ook vind je er verschillende knusse restaurantjes voor in de avond. Net als op Vlieland is ook de vuurtoren van Ameland het bezoeken waard. Vanaf de vuurtoren heb je een bijzonder fraai uitzicht over het eiland. Een liefhebber van bier? Vergeet in dat geval niet de Amelander Bierbrouwerij te bezoeken. Met kinderen is het leuk om deel te nemen aan een vaart met de robbenboten. Deze varen langs de zandbanken op het moment dat deze volledig opgedroogd zijn. In de zomer kun je hier met enig geluk zeehonden zien liggen.

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in