Kamperen tijdens de wintersport

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen kamperen tijdens de wintersport. Meestal gaan ze dan niet met een tentje, maar pakken ze de camper of de caravan die ze in die wonderlijke witte wereld neerzetten.

Soms staat de camper zelfs onderaan de piste en halen ze voor de après-ski even de Jägermeister uit de eigen koelkast.

 

Hotelkosten besparen

Als je met een camper of caravan op wintersport gaat, blijven de brandstofkosten om er te komen min of meer gelijk. Je bespaart natuurlijk wel op de hotel- of appartementskosten. Een ander voordeel is dat je met een camper bijvoorbeeld niet gebonden bent aan één skigebied. Je kunt van skioord naar skioord rijden als je dat wilt. Zo sta je iedere keer weer op een nieuwe piste.

Check vooraf de camper of caravan

Natuurlijk moet de camper of caravan wel geschikt zijn voor een wintervakantie. Allereerst moet er een kachel in zitten die het kampeermiddel ook op een veilige manier op een behaaglijke temperatuur krijgt. Het is ook belangrijk dat de camper of de caravan goed is geïsoleerd. Neem voor de zekerheid altijd voldoende dekens mee. Het is wel belangrijk dat de accu goed is. Men maakt tijdens de wintersport nu eenmaal meer gebruik van het licht en de verwarming. Ook de ruitenwissers van de camper worden misschien vaker gebruikt. Zorg ook voor voldoende gas, maar kies wel voor propaangas. Butaangas bevriest namelijk onder de 4 graden Celsius.

Leestip:  Goboony - Groot Nationaal Camperonderzoek 2023
Op de wintercamping

Een camper kun je eventueel, als dat mogelijk is, onderaan de piste zetten, maar voor een caravan heb je wel een plekje nodig. Meestal hebben wintercampings speciale faciliteiten, zoals een droge en warme ruimte voor de ski’s, wellnessfaciliteiten en soms zelfs een huiskamer waar je ’s avonds kunt zitten. Je kunt ook eventueel kiezen voor een speciale winter-voortent. Deze voorkomt ook warmteverlies als de deur open gaat en de sneeuw glijdt makkelijker van het schuine dak af. Oostenrijk is een geliefd land om te kamperen tijdens de wintersport. Maar ook Frankrijk en Duitsland zijn populair. Er zijn in Europa veel overnachtingsplekken te vinden bij de wintersportgebieden.

Is je kampeermiddel wintervast?

Is je camper of caravan niet wintervast? Dan zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om hem wel goed bestand te maken tegen de kou. Er zijn zelfs mensen die met een vouwwagen naar de wintersport gaan, maar dat wordt dan toch wel ineens een stuk minder luxe. Zorg ook dat alle reispapieren in orde zijn, zoals een reisverzekering en de papieren van de auto of camper. Zorg ook altijd bij een wintersportvakantie voor een aanvullende reisverzekering die de wintersport dekt. Je kunt eventueel vooraf de reisverzekering en zorgverzekering vergelijken om te kijken wat de beste opties zijn.

Leestip:  Op zoek naar een glamping in Frankrijk? Dit zijn de 3 mooiste plekjes!
 3.3/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in