Verleng het kampeerseizoen

Verleng het kampeerseizoen en kampeer het hele jaar door. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat het hele jaar door kamperen een mooie vorm van vakantie is. Om een fijne vakantie in de herfst of winter makkelijker te maken, heeft Isabella een aantal handige tips verzameld; van het kopen van de juiste uitrusting tot het stormvast opzetten en isoleren van de voortent.

Wees voorbereid op het ruige winterweer

Het ruige winterweer betekent dat het een goed idee is om de voortent stormvast op te zetten om schade aan de tent en jouw kampeerspullen te voorkomen. Het kan ingewikkeld lijken, maar als je deze vijf eenvoudige stappen volgt, ben je al een heel eind:

  • Span de tent uit en sla alle haringen diep in de grond zodat deze goed vastzitten.
  • Gebruik extra lange haringen van bijvoorbeeld 30 cm; deze geven jouw voortent extra stabiliteit.
  • Gebruik de IsaLink-stormbespanning aan de stormpunten. Dit zijn de witte driehoekvormige punten die onderaan het raam zitten. Haal de scheerlijnen door de IsaLink-rubber; dit zorgt voor extra stabiliteit voor de front- en zijpanelen.
  • Monteer extra dagliggers en steunstangen. Deze bieden extra ondersteuning aan het dak en de tent en zorgen voor meer stabiliteit.
  • Gebruik een stormafspanset in de tent. Zo is je tent extra goed bestand tegen de harde wind en voorkom je slijtage van het tentdoek.
Leestip:  Beschutting op de camping onder de Air Shelters van Coleman
Houd de warmte vast in de voortent

Als de dagen korter worden en de eerste nachtvorst een feit is, wordt het zaak om de warmte in uw voortent vast te houden. De isolatie van de voortent kan in drie delen worden opgesplitst: voortent, dak en vloer.

Voortent

De meest geschikte tent voor het winterseizoen is een wintertent. Deze is o.a. voorzien van aansluitkussens die tegen de caravan komen. Dat voorkomt tocht en zorgt voor een optimale aansluiting tussen tent en caravan. Het is ook mogelijk om een thermohemel en extra winterzekering aan te brengen.

Je kunt er ook voor kiezen om je zomertent met Mega-frame en een thermohemel om te bouwen tot een tent die het hele jaar kan worden gebruikt. Dan heb je hetzelfde comfort en dezelfde veiligheid én je hebt meer ruimte in vergelijking met een wintertent.

Leestip:  Het unieke gevoel van kamperen
Dak

Een thermohemel voorkomt niet alleen warmteverliezen, maar ook de problemen met condensvorming bij een groot temperatuurverschil binnen en buiten de tent. Als je nog meer warmte wenst, kun je ook een Isabella Comfort Carpet over de dakstangen leggen. Aangezien Isabella Comfort Carpet is gemaakt van een materiaal dat geen vocht opneemt en vasthoudt, ontstaan er geen problemen met condenswater.

Vloer

Iedere koukleum weet dat het onmogelijk is om warm te blijven als je koude voeten hebt. Een goed geïsoleerde vloer in de voortent zorgt er dan ook voor dat je de warmte kunt vasthouden. Er zijn meerdere oplossingen voor het goed isoleren van de vloer. De eenvoudigste oplossing is om een Isabella Comfort Carpet onder het tapijt in de voortent te gebruiken. Deze isoleert tegen kou van onderaf en zorgt er tevens voor dat de vloer zachter is om op te lopen. Voor meer isolatie kun je de vloer opbouwen uit verschillende lagen die vocht weghouden en tegen koud vanuit de ondergrond isoleren. Hier kunt u zien hoe u deze verschillende lagen opbouwt. Verder is er de optie om Isabella tegels te plaatsen.

Leestip:  Tentreparaties voor het repareren van kampeertenten

Voor meer informatie kijk op “Verleng het kampeerseizoen” op Isabella

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in