Kamperen in herfst en winter

Kamperen in herfst en winter op een Natuurkampeerterrein. Kamperen in de herfst en de winter is kamperen in alle rust en ruimte. Veel terreinen zijn nog t/m de herfstvakantie geopend en er zijn maar liefst 22 Natuurkampeerterreinen en 2 GroepsNatuurkampeerterreinen het hele jaar open. Deze terreinen hebben speciale voorzieningen voor herfst- en wintergasten.

Er zitten veel voordelen aan herfst- en winterkamperen: zo weet je (bijna) zeker dat je een plek hebt, en heb je alle ruimte die je je maar kunt wensen. Op de terreinen is het stil. Na een verfrissende boswandeling een vuurtje stoken en genieten van een prachtig kleurende natuur of mooie sterrenhemel. Wie het buitenleven mist in de wintermaanden moet het beslist een keer proberen.

Voorzieningen

Bij alle Natuurkampeerterreinen staat aangegeven welke voorzieningen ze bieden in de winter. Dit varieert van verwarmd sanitair en een slechtweerruimte waar je kunt lezen, een spelletje doen en soms zelfs koken, tot de mogelijkheid om vuur te stoken bij je tent, camper of caravan. Op bijna alle terreinen is er elektra beschikbaar op de kampeerplek. Een aantal terreinen hebben (verwarmde) Trekkershutten te huur.

Leestip:  Bungalowtenten Vacansoleil blijven in Nederlandse handen
Uitrusting

Wie eropuit trekt in de herfst en de winter moet vooral letten op de uitrusting. Bescherming tegen regen, thermokleding, warme slaapzakken, laagjes kleren voor overdag: het zijn allemaal zaken die het kamperen vergemakkelijken. Als het vriest, is de grond hard en neem je liever een dikkere slaapmat mee, met een extra isolatiemat eronder.  In een caravan of camper is vaak een verwarming ingebouwd en lig je een stuk boven de grond, wat de nachten automatisch aangenamer maakt. Met een goede voorbereiding kun je ook met koudere temperaturen prima kamperen en genieten van het buitenleven.

Najaarsactie voor kamperen in herfst en winter

Om op de Natuurkampeerterreinen te kamperen is de Natuurkampeerkaart verplicht. Deze zit in Het Groene Boekje en is te koop op de Natuurkampeerterreinen, bij ANWB, Bever, diverse reisboekwinkels en op www.natuurkampeerterreinen.nl. In de herfst geldt de najaarsactie: bij aanschaf van Het Groene Boekje 2017, krijg je ook Het Groene Boekje 2018 thuisgestuurd in januari.

Leestip:  Vader en zoon kamp
Stichting De Groene Koepel

In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen, de Trekkershutten en het DGK Lab.

Via de terreinzoeker is te zien welke terreinen er deze herfst en winter open zijn.  Daarnaast is er een overzicht met de 22 Natuurkampeerterreinen en 2 GroepsNatuurkampeerterreinen die het hele jaar geopend zijn.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in